Image

Vätterhem bygger nytt

Bygg/Arkitektur Vätterhem uppför 32 nya hyresrätter på Österängen i Jönköping. Det första spadtaget togs i går och NCC har bygguppdraget, värt 39 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Januari 2014
NCC och Vätterhem bygger 32 lägenheter i Jönköping. Bild: Vätterhem
NCC och Vätterhem bygger 32 lägenheter i Jönköping.

Flera av lägenheterna i åttavåningshuset för utsikt över Vättern.

– NCC byggde två hyreshus för Vätterhem på Österängen 2012 och vi är glada att bygga ett till. Detta blir lite högre men lika energieffektivt. Vi strävar efter en energianvändning på 60 kilowattimmar per kvadratmeter och år, vilket är betydligt lägre än vad byggreglerna kräver. Det gynnar både miljön och driftkostnaderna, säger Martin Suurkuusk, affärschef på NCC Construction, region Syd.

Lägenheterna beräknas inflyttningsklara till våren 2015.

Det är första gången NCC genomför ett byggprojekt med VätterHem i NCC partnering ; en nära samarbetsform som effektiviserar byggprocessen, minskar kostnader och ökar kvaliteten. Byggherre, konsulter och entreprenör löser en bygguppgift gemensamt genom ett öppet och förtroendefullt samarbete där parternas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

– Tillsammans har vi bland annat hittat de bästa lösningarna för så energieffektiva och ljuddämpande fönster som möjligt i kombination med energieffektiv ventilation och en noggrann konstruktion, som gemensamt sänker energibehovet, säger Martin Suurkuusk.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige