Image

Vasakronan utvecklar nytt centralt shoppingkvarter

STADSUTVECKLING Swedbank flyttar till nya lokaler i kvarteret Spektern, vilket möjliggör för Vasakronan att utveckla vad man kallar ”Stockholms nya shoppingkvarter”.
Publicerad den 15 Juni 2010

Det nya shoppingkvarteret sträcker sig från södra Regeringsgatan, längs Hamngatan och vidare till Kungsträdgården. Vasakronans ambition är att utveckla butikerna och gaturummet och skapa en ny handelsplats med 20 000 kvadratmeter butiksyta.

Södra Regeringsgatan kommer att erbjuda handel med plats för spännande butikskoncept, från stora flaggskepp till unika småbutiker i hjärtat av Stockholm. Visionen är att komplettera den befintliga handeln och bli det tredje hörnet i Stockholms största handels triangel med Gallerian och NK som grannar.

- Vi har under en längre tid fört diskussioner med Swedbank om vår ambition att utveckla handelskonceptet i kvarteret Spektern och kvarteret Jakob Större. När vi nu har möjlighet att erbjuda Swedbank nya fina lokaler på annan plats men fortfarande i samma kvarter öppnas nya möjligheter för oss att förverkliga Vasakronans vision för Södra Regeringsgatan som Stockholms nya handelskvarter, säger Jan Sterne, fastighetschef på Vasakronan.

Swedbank har tecknat ett tioårigt avtal i kvarteret Spektern på cirka 3 500 kvadratmeter kontor och banklokal. Kontorsverksamheten flyttas upp två trappor och banklokalen flyttas till hörnet Hamngatan/Västra Trädgårdsgatan.

- Vi är väldigt nöjda med den nya lokallösningen. För oss är det rådgivning till kunderna som står i fokus och med flytten till de nya lokalerna får vi en skräddarsydd lösning som ger oss bättre förutsättningar att möta våra kunder på ett optimalt sätt, säger Harald Britting på Swedbanks fastighetsavdelning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige