Image

Vasakronan öppnar Hötorgsterrassen för allmänheten

Stockholm För första gången på 40 år öppnas Hötorgsterrassen för allmänheten. Att skapa en ny, grön citypark för stockholmare och turister är ett led i Vasakronans ständiga arbete att utveckla staden till en plats där människor trivs och vill vara.
Publicerad den 23 Juni 2015

Sommaren 2015 skapar Vasakronan en ny, grön citypark på Hötorgsterrassen mellan Hötorgsskraporna 1 och 2, mot Konserthuset.

- Öppnandet av den här delen av terrassen är ett prov för att se om vi på sikt kan vidareutveckla konceptet till att omfatta hela Hötorgsterrassen, säger Anna Nyberg, Affärsområdeschef Stockholm City på Vasakronan.

- Vi ser att det finns många spännande platser i staden som skulle kunna utnyttjas bättre och på så sätt vitalisera staden.

För 40 år sedan stängdes Hötorgsterrassen på grund av vandalisering. Med enkla medel har den nu åter gjorts i ordning till en grön och avkopplande plats, en trappa upp från pulsen på Sveavägen och Hötorget.

- Att testa nya idéer som driver stadens utveckling i en positiv riktning är en av våra uppgifter som fastighetsägare. Att öppna upp den här typen av ytor för allmänheten är ett exempel på det. Förhoppningen är så klart att de som rör sig i staden under sommaren ska uppskatta initiativet genom att ta sig till Hötorgsterrassen för lunch, middag eller en fika, säger Anna Nyberg.

Terrassen håller öppet dagligen 11.00–20.00 från den 25 juni och en bit in i september, om vädret tillåter. På plats finns ett antal Food trucks med mat från menyer som varieras under sommaren. Entré sker via en trappa från Sveavägen 17.
För att sköta driften av Hötorgsterrassen har Vasakronan valt Summit, som redan är etablerade i fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige