Image
Vasakronan köper Sthlm Seaside av Skanska.
Vasakronan köper Sthlm Seaside av Skanska. Bild: Vasakronan

Vasakronan köper för 900 miljoner

Transaktioner Vasakronan förvärvar den nyproducerade fastigheten Sthlm Seaside av Skanska. Fastighetsvärdet är 900 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Juli 2017

Fastigheten, Hammarby Gård 12, är belägen vid Hammarby Kaj i den västra delen av Hammarby Sjöstad i området mellan Skanstull och Gullmarsplan. Området är under stark utveckling med en attraktiv blandning av bostäder, arbetsplatser och service.

Sthlm Seaside innehåller totalt 12 500 kvadratmeter kontor, och bland hyresgästerna finns Softronic, Internetstiftelsen i Sverige, Arrowhead Game Studios, Silentium och Yggdrasil Gaming.

Fastigheten nås via T-bana Skanstull, Tvärbanan, buss eller färja. När den blå linjen förlängs från Sofia på Södermalm till Sockenplan byggs en ny uppgång från Gullmarsplan i direkt anslutning till fastigheten. När denna står klar 2025 blir redan goda kommunikationer ännu bättre och avståndet från Sthlm Seaside till Kungsträdgården reduceras till två stationer.

- Sthlm Seaside är en attraktiv produkt med lokaler som efterfrågas på hyresmarknaden och den är belägen i ett av Stockholms mest expansiva områden som kommer att stå sig väl över tid. Den är ett fint komplement till Vasakronans bestånd på Södermalm, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Vasakronan tillträder den 1 december 2017. Softronic hyr knappt halva fastigheten som är i princip fullt uthyrd. Fastigheten kommer att Leed-certifieras på nivå Guld eller Platina.

– Sthlm Seaside har ett fantastiskt läge direkt på kajen och har lockat till sig många hyresgäster inom den kreativa industrin. Vi är väldigt glada över att sälja fastigheten till en långsiktig ägare som Vasakronan, säger Antonia Junelind, transaktionschef på Skanska Fastigheter Stockholm.

Brunswick Real Estate var rådgivare till säljaren Skanska.

Sthlm Seaside är en del av den första etappen av ”Sthlm New Creative Business Spaces. Områrdet kommer, när det står klart, bestå av sju byggnader om totalt 100 000 kvadratmeter kontor och rymma mer än 6 000 arbetsplatser. Nästa etapp, som bland annat innehåller kontorsskrapan Sthlm 01, väntas stå klar under 2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige