Image

Vasakronan hyr ut till Scandic i Malmö

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal med Scandic som tar över hotellverksamheten efter Hilton i den välkända hotellfastigheten vid Triangeln i Malmö. Scandic tar över driften den 1 januari 2013. Hotellet blir Scandics femte etablering i Malmö.
Publicerad den 26 September 2012
Scandic Malmö. Bild: Scandic. Bild: Scandic
Scandic Malmö. Bild: Scandic.

- Vi är glada över att en så välkänd, stark och etablerad aktör tar över verksamheten. Hotellet ligger i Malmös bästa läge. Det har ett stort antal möteslokaler med hög kapacitet och festvåning, vilket är vad Scandic letat efter, säger Anders Kjellin, regionchef Öresund Vasakronan.

Parallellt med inflyttningen kommer Vasakronan tillsammans med Scandic att påbörja en renovering av fastigheten. Det är 216 rum och publika ytor som ska uppgraderas.

- Vi har kommit fram till en helhetslösning som båda parter är väldigt nöjda med. Triangeln är en naturlig mötesplats för alla som rör sig i Malmö city och området är under stark expansion. Hotellet är ett bra komplement till övriga verksamheter i området, avslutar Anders Kjellin.

Scandic Triangeln kommer att ta emot gäster så snart som möjligt efter årsskiftet 2012/2013.
- Läget för hotellet är helt perfekt och det känns otroligt bra att kunna öppna i Scandicregi när hela Triangeln färdigställs under 2013. Närheten till kommunikationer, centrum och shopping är en stor fördel, säger Joakim Elveroth, hotelldirektör på Scandic S:t Jörgen och distriktsdirektör för Scandic region Syd.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige