Image

Vasakronan fyller upp Klara Zenit

Uthyrning Vasakronan har tecknat hyresavtal med H&M i kvarteret Blåmannen, Klara Zenit, i centrala Stockholm. Därmed är kvarteret fullt uthyrt.
Publicerad den 16 Maj 2011
Bild: Vasakronan

H&M kommer att ta över SvD:s lokaler och inflyttning är planerad till våren 2012.

- I fastigheten kan vi erbjuda H&M de stora, sammanhängande ytor som företaget har behov av för sin expansion. Dessutom i ett av Stockholms bästa lägen och nära deras eget huvudkontor, säger Anna Nyberg, affärsområdeschef Vasakronan.
Klara Zenit omfattar totalt 70 000 kvadratmeter, huvudsakligen moderna kontor men med ett betydande inslag av cityhandel. Bland hyresgästerna märks bland annat Clas Ohlson, H&M och Oriflame.

Förvärvet av kvarteret Blåmannen var ett led i Vasakronans strategi att öka innehavet av attraktiva kontor och butiker i bästa cityläge.

- Vi är mycket nöjda med köpet av Klara Zenit. Fastigheten erbjuder hyresgästerna en standard och ett läge som gör fastigheten unik. Kvarteren runt centralstationen är ett expansivt område och vi bedömer att det är ett av Stockholms mest intressanta kontorsområden, säger Vasakronans vd Fredrik Wirdenius.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige