Image

Välkänd trio skapar nytt restaurangkoncept i Garnisonen

Uthyrning Vasakronan har hyrt ut 1 800 kvadratmeter restauranglokal i Garnisonen till tre namnkunniga profiler i restaurangbranschen.
Publicerad den 21 Februari 2014
Garnisonen. Bild: Vasakronan
Garnisonen.

Det är kocken Johan Gottberg, vinexperten Jens Dolk och stjärnkonditorn Daniel Roos som slagit sig ihop för ett samarbete. Målsättningen är att skapa en helt ny restaurangupplevelse med fokus på lunch och evenemang, K-märkt.

Lokalen ligger i Garnisonen på Karlavägen i Stockholm och vid öppningen ska K-märkt bli en samlingsplats för matkultur och evenemang. Med sina 1 800 kvadratmeter blir det en av Stockholms största festvåningar med eget kök. Dagtid kommer lokalen att hysa lunch-, café-, patisserie- och bageriverksamhet för 800 gäster. Kvällstid kommer trion att satsa på evenemang och fester och räknar då med att kunna ha uppemot 700 sittande gäster.

Ronald Bäckrud, chef region Stockholm gläds åt nyetableringen som gör Garnisonen till en ännu mer attraktiv arbetsplats:

- Ungefär 5 000 personer har sin arbetsplats hos något av de 250 företag som hyr lokaler i Garnisonen. Det gör fastigheten till Sveriges största kontorsarbetsplats. Det befintliga service- och tjänsteutbudet är redan stort. Nu kompletterar vi det med en ny spännande aktör i form av K-märkt.

K-märkt öppnar i slutet av sommaren 2014.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige