Image

Valad köpte i nytt partnerskap

Transaktioner Valad, som köpte fyra köpcentrum, 50 000 kvadratmeter, av Cornerstone, gjorde det genom nya Valad Nordic Retail Partnership. Valad har 300 miljoner euro att investera i Norden.
Publicerad den 7 April 2016

VNRP, som är ett partnerskap mellan Valad Europe och en privat kapitalinvesterare, inriktar sig på ledande etableringar belägna i starka regionala städer runt om i Norden med huvudsaklig fokus på Sverige. De första förvärvet var handelsfastigheter i Örnsköldsvik, Karlskoga, Nyköping och Mjölby.

Christian Bearman, Head of Corporate Development och Private Equity hos Valad Europe, säger:

- Vårt ledmotiv i Norden och i Sverige i synnerhet, är att investera i regionala köpcentra baserade på livsmedels- och närbutiker som dominerar de lokala upptagningsområdena. Kombinationen av förmånligt prissatta tillgångar och ekonomiska prognoser som förutsäger cirka två procents tillväxt under de kommande tolv månaderna, sammantaget med KPI-indexjusterade hyror, gör den här marknaden till ett övertygande investeringserbjudande med möjlighet att uppnå attraktiva tvåsiffriga IRRs/internräntor för partnerskapet.

Mikael Arne Fogemann, Nordenchef på Valad Europe, säger:

- Vi valde den här högavkastande portföljen för att bygga upp Valad Nordic Retail Partnership, därför att den kombinerar bra kvalitetsfastigheter på starka regionala lokaliseringar med en differentierad inkomstprofil. Vi tror, det är ett enastående tillfälle att öka värde och inkomst under innehavsperioden med målinriktade förvaltningsaktiviteter, som våra lokala team på plats i Sverige, Danmark och Finland kommer att ta hantera. Vi har starka direkta investeringsprojekt under due diligence, då vi önskar att sprida ytterligare kapital på den nordiska marknaden. Vi har ett kapital på omkring € 300 miljoner att investera och under föregående år avslutade vi transaktioner där för cirka € 150 miljoner.

Maqs Advokatfirma har varit rådgivare för Valad Europe vid förvärvet.

Valad Europe har ett team på cirka 20 personer i Norden, som arbetar från kontor i Stockholm. Teamet förvaltar tillgångar på ungefär 355 miljoner euro, som omfattar 670 hyresgäster och en yta på 555 000 kvadratmeter runt om i Sverige, Danmark,
Finland och Norge.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige