Image

Cornerstone säljer fyra köpcentrum

Transaktioner Cornerstone säljer fyra köpcentrum, omfattande 45 000 kvadratmeter, till en internationell köpare.
Publicerad den 29 Mars 2016

Cornerstone säljer Magasinet i Örnsköldsvik, Kulan i Karlskoga, Kvarnen i Mjölby och Axet i Nyköping.

Köpare är ett internationellt JV, lett av Valad.

Fastigheterna har totalt 45 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Rådgivare till säljaren var CBRE och Mannheimer Swartling. Parterna har kommit överens om att köpeskillingen ska vara konfidentiell.

Martin Kjellström, Chef transaktioner Cornerstone Nordic Region, kommentar:

- Denna försäljning är i linje med NRF:s strategi att avyttra de mindre fastigheterna och fokusera på fondens större fastigheter där vi ser starkare värdetillväxt och möjlighet till att addera värde. Försäljningen sker i samband med ett antal andra försäljningar som vi gör efter genomförda och lyckosamma utvecklingsprojekt och som i ett led att renodla portföljen.

NRF ägde före försäljningen 14 handelsfastigheter i Sverige och Finland om cirka 280 000 kvadratmeter till ett värde om cirka sex miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Skanska ruvar på nya bostäder och kontor i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Bolaget vill riva delar av den befintliga bebyggelsen på platsen och utveckla kvarteret med bland annat ny bostads- och kontorsbebyggelse. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige