Image

Tysk fond köper i Uppsala

TRANSAKTIONER Tyska IVG Funds har köpt ett volymhandelsprojekt i Uppsala. Köpeskillingen uppgår till 200 miljoner kronor.
Publicerad den 17 December 2008

Fastigheten är belägen i volymhandelsområdet Boländerna i Uppsala, där ett flertal stora aktörer - som Ikea, Coop, Biltema, Elgiganten och Bauhaus – finns representerade.

Det aktuella projektet omfattar totalt 10 800 kvadratmeter volymhandelsarea, fördelat på fem hyresgäster.

I måndags övertog den danska fastighetsutvecklaren TK Development projektet från Fastighets AB Velocipeden, representerat av Lars Backemar, Backemar Consulting, som dittills ansvarat för projektutvecklingen.

TK Development säljer alltså projektet med en gång till den tyska fonden, men påbörjar byggnationen i februari 2009, och planerar att överlämna det färdigställda projektet i mars 2010. Förvärvet är strukturerat som en forward funding-affär, vilket innebär att investeraren svarar för projektets finansiering även under byggnadsskedet.

Jones Lang LaSalle har varit rådgivare åt IVG Funds i affären. IVG har också överlåtit förvaltningen av fastigheten till Jones Lang LaSalle.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige