Image

TK öppnar retailpark i Uppsala

HANDEL I morgon öppnar TK Development en 12 000 kvadratmeter stor retailpark i Uppsala. Retailparken är belägen i handelsområdet Boländerna, och till 100 procent uthyrd och på förhand såld till tyska IVG Immobilien AG. Detta är den första av två svenska retailparker som TK Development öppnar under 2010.
Publicerad den 24 Mars 2010

Med fem starka hyresgäster bidrar retailparken till att göra handelsområdet Boländerna än mer attraktivt. Största aktör - med en butik på knappt 6 800 kvadratmeter - är Media Markt. De får sällskap av Toys R Us, Sportson, Hemtex och Cervera.

- Strax under 200 000 invånare, en köpstark befolkning och en placering längs E4:an gör Uppsala till en särskilt intressant stad. Utöver detta har retailparken helt rätt placering i Boländerna, där Tycho Hedéns Väg korsar Stålgatan, säger Dan Fæster, vd för TK Development i Sverige.

Med Uppsalas karaktäristiska och berömda vattentorn som granne får retailparken ett mycket synligt läge som ytterligare förstärks av att de närmsta grannarna är välkända kundmagneter som Ikea, Bauhaus och Coop.

Retailparken i Uppsala är såld till tyska IVG Immobilien AG, en av Europas största fastighetsaktörer som äger och förvaltar fastigheter till ett värde av cirka 22,7 miljarder euro. Försäljningssumman uppgår till cirka 200 miljoner kronor.

Försäljningen är baserad på forward funding, vilket betyder att investorn har betalat i takt med att TK Development har fört upp byggnaden.

- Förra året öppnade vi shopping- och upplevelsecentret Entré i Malmö. Nu öppnar vi en retailpark i Uppsala och senare under året öppnar vi en retailpark i Danderyd nära Stockholm. Alla tre projekten är sålda till investorer som vi har haft ett samarbete med i flera år vilket, mer än något annat, visar att vi står starka på den svenska marknaden, säger Dan Fæster och tillägger att alla tre projekten, som tillsammans är cirka 65 000 kvadratmeter, är sålda genom forward funding.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige