Image

Tysk fond gör sin första investering i Sverige

TRANSAKTIONER Bonnier Cityfastigheter säljer en handelsfastighet i Stockholm. Köpare är tyska UBS Real Estate Kapitalanlagegesellschaft mbH som därmed gör sitt första förvärv i Sverige.
Publicerad den 20 Februari 2008
Annons
Image

Fastigheten består av två byggnader som omfattar cirka 17 500 kvadratmeter handel. Bonnier Cityfastigheter har sedan projektet startade hösten 2006 utvecklat fastigheten från industrifastighet till en modern handelsanläggning. Fastigheten är i dag fullt uthyrd med Coop, Expert Stormarknad, Kungssängen och McDonald´s som hyresgäster.

- Det här är vårt första förvärv i Sverige. De viktigaste skälen för oss att investera i Stansen är det utmärkta läget, den tekniska kvaliten i byggnaderna och de starka hyresgästerna. Det är också värdefullt att arbeta med en professionell affärspartner som Bonnier Cityfastigheter, säger Axel Trescher, Fund Manager på UBS Real Estate KAG mbH.

- Stansen är en bra fastighet i ett av Sveriges absolut bästa handelslägen. Utifrån vårt perspektiv är fastigheten färdigutvecklad och vi väljer därför att sälja den nu och i stället fokusera på nya förvärv, utvecklingsmöjligheter och projekt. För Bonnier Cityfastigheter innebär denna affär det första samarbetet med UBS och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete, säger Tomas Hermansson, VD för Bonnier Cityfastigheter AB.

Catella Corporate Finance och Cederquist har varit rådgivare åt Bonnier Cityfastigheter i denna transaktion.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssegmenten som har mest på spel i valet

Bolag Fastighetsbranschen har stora utmaningar framför sig – men den borde inte vänta sig någon hjälp från politiken. Det är det sammanfattande budskapet i en färsk rapport från Pangea Property Partners och den politiska rådgivningsbyrån Downtown Advisors. Här redovisar Fastighetssverige deras analys av det kommande riksdagsvalet och de möjliga konsekvenserna för svensk fastighetsmarknad tillsammans med Pangeas analyschef Mikael Söderlundh.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige