Image

Tunga aktörer i tvist

JURIDIK Fredrik Hallstensson kan tvingas slå igen sitt franchiseföretag Electrolux Home, och avskeda fem anställda. Anledningen är att han vägrar skriva på ett tilläggsavtal till det redan påskriva hyreskontraktet. Och i dag väntas Electrolux koncernjurist lämna in en stämningsansökan mot Norrvidden för kontraktsbrott, enligt Sundsvalls Tidning.
Publicerad den 16 Januari 2008

Den 28 april skrev han avtal med Norrvidden om att hyra 854 kvadratmeter i Birsta syd. Avtalet gällde en butikslokal mellan Mio möbler och Sova, i Norrviddens nya fastighet på Gesällvägen. Den dominerande hyresgästen i fastigheten är den tyska elektronikjätten Mediamarkt.

- Då visste jag inte att Mediamarkt hade skrivit in en särskild klausul i sitt kontrakt med Norrvidden, som begränsar konkurrensen, säger han, i en intervju med Sundsvalls Tidning.
- Sedan Birsta city drog i gång i maj hade vi märkt en vikande omsättning, nu fick vi ju chansen att utvecklas i Birsta.

Sedan hände något som fick fastighetsägaren att agera. Den 19 oktober blev Fredrik Hallstensson uppkallad till Norrvidden.
- Jag tror att Mediamarkt tryckte på hos Norrvidden, och pekade på konkurrensklausulen i deras kontrakt. De ville att jag skulle skriva på ett tilläggsavtal. Men villkoren var sådana att de var omöjliga att gå med på.

Han vägrade, och Norrvidden förklarade att det i så fall inte blev något av med lokalen på Gesällvägen.
– Jag kände mig lurad. Den 1 februari måste jag vara ute ur den här lokalen, säger Fredrik Hallstensson. Och jag har ingenstans att ta vägen med min rörelse. I värsta fall måste jag klappa ihop företaget och avskeda mina fem anställda.

Han kontaktade Electrolux Home för att få hjälp, som i sin tur kontaktade moderbolaget Electrolux, vars koncernjurist nu har tagit sig an ärendet. Varför Fredriks lilla lokalbekymmer blivit en så stor och viktig principfråga vill han inte gå in på, eftersom det fortfarande pågår förhandlingar mellan parterna.
Han vill heller inte kommentera uppgifterna om att Electrolux förbereder en stämningsansökan mot Norrvidden för kontraktsbrott.
En stämningsansökan som kommer att lämnas in under onsdagen, om ingen förlikning kan uppnås innan dess.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige