Image

Tre nya hyresgäster i Skanskas Klipporna

Uthyrning Skanska har tecknat tre nya hyresavtal om totalt cirka 3 400 kvadratmeter i den tredje etappen av kontorsprojektet Klipporna i Hyllie. Klipporna är i sin helhet därmed uthyrt till 92 procent.
Publicerad den 25 Juni 2015

Klipporna är ritat av den internationellt kända och prisbelönta arkitektbyrån Henning Larsen. Projektet är fördelat på tre byggnader sammanbundna med en trädgård fylld med grönska och biotoper för urbana miljöer. Skanska har utvecklat ett kontor för företag som ställer krav på miljö, kvalitet och läge - ett kontor med de bästa kommunikationerna för såväl den nationella som internationella besökaren.

– Med sina fantastiska kommunikationer är Hyllie ett mycket attraktivt kontorsläge. Intresset för Klipporna är mycket stort och vi ser att närhet till goda kommunikationer är helt avgörande vid ett företags val av kontor säger Jessica Andersson, marknadsansvarig på Skanska Öresund.

I den första etappen finns redan Skanskas regionkontor och i den andra etappen har Siemens och Ikano nyligen flyttat in. Om drygt ett år är hela projektet Klipporna i Hyllie färdigställt men redan nu är det uthyrt till 92 procent.

– Skanska vill vara delaktiga i utvecklingen av framtidens hållbara samhälle. I Klipporna erbjuder vi våra hyresgäster flexibla och hälsosamma arbetsplatser där allt material i byggnaderna är omsorgfullt utvalda och med en fantastisk innergård, säger Stefan Andersson, projektchef på Skanska Öresund.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige