Image
Översikt över Balders bostadsprojekt Hovås Höjd.
Översikt över Balders bostadsprojekt Hovås Höjd. Bild: Tornstaden

Tornstaden bygger Hovås Höjd för Balder

Bolag I konkurrens med flera andra aktörer har Tornstaden fått förtroendet av Balder att ansvara för totalentreprenaden av Hovås Höjd som är ett nytt bostadsprojekt i västra Göteborg. Byggnationen av 138 bostadsrätter, tio stadsradhus, p-hus samt gemensamhetshus startar inom kort. Första inflyttning beräknas ske sommaren 2023. Husen kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad Silver.
Publicerad den 3 Juni 2021

Byggnads AB Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av det spännande bostadsprojektet Hovås Höjd som Balder har utvecklat söder om Göteborg. De 138 bostadsrätterna fördelas på fyra punkthus med suterräng och under de tio stadsradhusen blir det ett garage. Det ska också byggas ett gemensamt hus för de boende samt ett p-däck i två plan.

Bostäderna varierar från 1-5 rok och har stora balkonger eller uteplatser. Byggnationen startar under juni månad och inflyttning för de första lägenheterna planeras till sommaren 2023.
– Det är med stor glädje som vi inom kort kommer starta produktionen av Hovås höjd. Ett projekt väl anpassat efter platsens förutsättningar och ett extremt attraktivt läge med hänförande utsikt över hav och skog. Med tillförsikt påbörjar vi nu den gemensamma resan, tillsammans med Tornstaden, för att förverkliga detta projekt och skapa ett variationsrikt boende för nöjda kunder, säger Lars Carlsson Fastighetsutvecklare på Fastighets AB Balder.

– Vi är mycket glada att vi fått förtroende av Balder i ytterligare ett projekt. Vi har stimulerats av att kunna erbjuda kreativa produktionslösningar för Hovås Höjd, vilka motsvarade Balders krav och önskemål, till ett konkurrenskraftigt pris. Nu ser vi fram emot att få förverkliga detta fina projekt i nära samarbete med Balder, säger Erik Olofsson som är vd för Byggnads AB Tornstaden.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige