Image
Tmpl och Blooc tecknar avtal för utveckling av den digital boendeappen Blooc Home.
Tmpl och Blooc tecknar avtal för utveckling av den digital boendeappen Blooc Home. Bild: Blooc/Tmpl

Tmpl och Blooc tecknar avtal för utveckling av digital boendeapp

Teknik Under första delen av 2020 tecknades avtal mellan PropTech-bolaget Tmpl och bostadsutvecklaren Blooc för utveckling av den digitala boendeappen Blooc Home. Med appen hoppas Blooc ta ännu ett steg i att göra livet lite enklare för de som flyttar in i något av de bostadsområden som Blooc utvecklat och öka den sociala kontakten mellan grannarna.
Publicerad den 8 April 2020

–Blooc utvecklar hållbara boenden med fokus på det sociala livet, två aspekter som även vi på Tmpl lägger stor vikt vid och hoppas kunna bidra till i våra bostadsområden. Med funktioner som bland annat gör det enkelt att kommunicera med grannarna, köpa, sälja eller dela saker boende emellan vill vi underlätta social interaktion och en hållbar livsstil för Bloocs boende, säger Henrik Svanqvist, vd för Tmpl.
– Det här är något vi förberett oss för noggrant och planerat att genomföra i flera år och vi är väldigt glada över att nu få utveckla Blooc Home tillsammans med Tmpl som vi känner delar vår långsiktiga höga ambitionsnivå i hur man kan ta bostadsutveckling till nästa nivå. Utöver det som idag kan tyckas vara hygienfunktionalitet i en modern boendeapp kommer vi precis som vi gör i våra bostäder att erbjuda det där lilla extra för användaren. Det här blir nästa kapitel i vår resa med Blooc, säger Stefan Gustavsson, vd för Blooc.

Tmpl tillhandahåller en öppen och flexibel teknisk plattform som syftar till att göra vardagen i ett grannskap enklare, tryggare och mer hållbar. Plattformen förenklar interaktion mellan bostadsutvecklare, styrelse i bostadsrättförening och de boende i kvarteret. Plattformen ökar den sociala samverkan, samtidigt som den också underlättar för boende att till exempel boka och dela resurser eller beställa boenderelaterade varor och tjänster. De boende kan också genom plattformen följa sin energiförbrukning och hantera all dokumentation kopplat till sitt nya boende.

Utvecklingen av Blooc Home påbörjas under Q2 2020 och ett första projekt kommer genomföras på ett utvalt bostadsområde där de boende kommer att få tillgång till boendeappen. Blooc beräknar att boendeappen kommer kunna lanseras officiellt och inkluderas som standard i samtliga kommande bostadsprojekt från Q1 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige