Image
Fredrik Börjesson.
Fredrik Börjesson. Bild: Lagercrantz

Tisenhult-gruppen köper industrimark i Sollentuna

Transaktioner 23 000 kvadratmeter byggklar industrimark i Norrsätra har fått en ny ägare. Köpare är Tisenhult-gruppen som gör sitt första förvärv av industrimark i Stockholm.
Publicerad den 1 Juni 2021

Säljare är ABT Bolagen och New Property Transaktion har agerat säljrådgivare.

Tisenhult-gruppen har ingått avtal om förvärv av fastigheten Eldhavet 1, med adress Frestavägen 140 i Sollentuna. Säljare är ABT-bolagen som vid försäljningen tecknar arrendeavtal för en del av marken.

Tillträde skedde omgående.
Fredrik Börjesson, ägare av Tisenhult-gruppen, kommenterar affären:
– Vi är mycket nöjda med förvärvet och att ABT delvis stannar kvar som hyresgäst. Norrsätra ligger strategiskt bra till gällande logistik, synbarhet och närhet till potentiell arbetskraft. Vi ser fram emot att utveckla området.

Norrsätra ligger i direkt anslutning till Väsjön där Sollentuna kommun planerar 4 000 bostäder i form av flerbostadshus, stadsradhus och villor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

New Property på Branschguiden

New Property tar ett brett grepp på fastigheter och lokaler. Vi skapar och genomför stora och små fastighetstransaktioner över hela landet samtidigt som vi är Sveriges främsta uthyrningskonsult – med fokus på Stockholm. Det är ett stort arbetsfält som betyder att vi kan öppna fler dörrar till en god affär. Och – att vi har resurser att hjälpa dig från idé till slutförande.

Läs mer om New Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige