Image
Tingsvalvet vill ta in nästan 60 miljoner kronor genom en företrädesemission.
Tingsvalvet vill ta in nästan 60 miljoner kronor genom en företrädesemission. Bild: Istock

Tingsvalvet vill ta in nästan 60 miljoner genom företrädesemission

Ekonomi/Finansiering Tingsvalvet vill genomföra en företrädesemission om 59,8 miljoner kronor före kostnader. Styrelsen har även beslutat sig för att ta upp processen om ett listbyte till Nasdaq First North Stockholm samt har valt att tidigarelägga sin kvartalsrapport.
Publicerad den 8 April 2024

– Vi är glada att vi har en trygg och solid ägarbas som stöttar oss i denna nyemission. Med likviden från emissionen avser vi slutföra Etapp 2 av HUMBLE affären, till en yield strax över åtta procent, och en köpeskilling om 133 miljoner kronor. Vi tittar på en rad intressanta förvärv till attraktiva avkastningar, säger vd Håkan Karlsson.

Företrädesemissionen omfattas till 100 procent av tecknings- och garantiåtaganden. Teckningskursen är fastställd till 26,00 kronor. En befintlig aktie, oavsett aktieslag, berättigar till en teckningsrätt. Sex teckningsrätter berättigar i sin tur till teckning av en ny aktie av serie B.

I fredags stängde Tingsvalvets B-aktie på 25,8 kronor.

Teckningsperioden kommer pågå från den 8 maj till den 22 maj.

På grund av företrädesemissionen har Tingsvalvet bestämt sig för att släppa sin kvartalsrapport den 6 maj istället för den 17 maj.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige