Image

Tilly kritisk mot regeringens insatser mot \″jobbtrafficking\″

POLITIK Byggnads ordförande Hans Tilly riktar skarp kritik mot regeringen. Han menar att man inte gör tillräckligt mycket för att få stopp på problemen med \″jobbtrafficking\″.
Publicerad den 3 Februari 2008

Under lång tid har Byggnads pekat på problemet med att utländsk arbetskraft utnyttjas på svenska byggarbetsplatser.

- Detta utnyttjande av våra utländska kollegor måste få ett stopp. Det är bra att regeringen äntligen uppmärksammar problemet, men deras förslag till åtgärder är inte tillräckliga. En hjälptelefon för utländska arbetare, som inte kan språket och inte har en aning om var de ska vända sig och dessutom blir hotade om de mot förmodan skulle lyckas kontakta svenska myndigheter, räcker inte, säger Hans Tilly i en kommentar.

- Regeringen måste ta ett helhetsgrepp kring den situation som råder på byggarbetsmarknaden, avslutar Hans Tilly.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige