Image

Tidigare bostadsministern i tvist

Juridik Mehmet Kaplan är indragen i en rättslig tvist med Statens pensionsverk – vill ha dubbelt så mycket i fallskärm.
Publicerad den 16 Juni 2017
Mehmet Kaplan. Bild: Regeringskansliet
Mehmet Kaplan.

Mehmet Kaplan (MP) var bostadsminister från hösten 2014 fram till våren 2016, då han under uppmärksammade former tvingades att avgå – bland annat på grund av att han hade deltagit på en middag där även den högerextrema organisationen Grå Vargarna var med.

Sedan ett år tillbaka är han ersatt av Peter Eriksson på posten som bostadsminister. Fastighetssverige kartlade tidigare i år de förslag och motioner de båda ministrarna hade hunnit uträtta under sin respektive period på posten.

Nu avslöjar Aftonbladet att Kaplan är i en rättslig tvist med Statens pensionsverk, SPV. Enligt SPV är han beviljad 15 000 kronor i månaden, men kräver själv det dubbla.

– Jag har inte varit med om det här scenariot tidigare, säger Görel Olsson som är utredare på SPV, till Aftonbladet.

"Jag menar att jag inte borde ha beviljats 15 566 kr/månad från och med januari inklusive en retroaktiv utbetalning från januari till april 2017. Jag borde i stället beviljats garantiunderlaget 30 532 fr.o.m maj 2017”, skriver Mehmet Kaplan i sin överklagan till Förvaltningsrätten.

– Han vill inte att inkomsten under övriga 2017 ska räknas med. Och så räknas inte inkomstgarantin enligt lagen, tycker vi på SPV – man räknar alltid på helår. Därför ska han få inkomstgaranti från den 1 januari – men då ska också inkomsten från statsrådspensionen räknas med och reducera inkomstgarantin, säger Görel Olsson.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige