Image
TIAA bjuder nu 76 kronor per aktie för 24 Storage.
TIAA bjuder nu 76 kronor per aktie för 24 Storage. Bild: 24 Storage

TIAA höjer – budkriget avslutat

Bolag T-C Storage Bidco höjer budet på 24 Storage till 76 kronor per aktie, och har köpt 92,38 procent av aktierna i bolaget. Därmed kan Shurgard inte kontra.
Publicerad den 29 November 2021

Teachers Insurance and Annuity Association of America har genom T-C Storage BidCo AB höjt sitt offentliga uppköpserbjudande till aktieägarna i 24 Storage AB till 76 kronor per aktie och förlängt acceptfristen till den 13 december 2021. T-C Storage BidCo har samtidigt meddelat att de träffat ovillkorade avtal om köp av 92,38 procent av aktierna i 24 Storage.

Lenner & Partners anser i sin fairness opinion den 8 november 2021 att redan det ursprungliga erbjudandet om 62 kronor per aktie var skäligt ur ett finansiellt perspektiv för aktieägarna i 24Storage.

Sedan la Shurgard ett konkurrerande bud om 72 kronor per aktie, men i och med att T-C Storage BidCo nu kontrollerar 92,38 procent av aktierna är budkriget över.

Det totala värdet uppgår nu till cirka 1 134 miljoner kronor.

De största ägarna som nu ingått försäljningsavtal:
Ernström Kapital AB – cirka 19,56 procent.
Staffan Persson (Swedia HighP AB, Swedia Capital AB och privat) – cirka 15,78 procent.
Fredrik Tilander (Realm AB) – 10,12 procent.
Michael Fogelberg – 9,12 procent.
Per Josefsson Invest – 6,70 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige