Image
Bild: Victor Friberg

Tessin lyfter fastighetsprofiler i podcast

Bolag I den populära podcasten Fastighetsprofilerna lyfter Tessin passionerade personer och bjuder lyssnarna på en spännande mix av tunga branschprofiler, unga entreprenörer och nischade gäster.
Publicerad den 12 April 2019

Idén med podden var att lyfta passionerade personer som på olika sätt bygger Sverige. Både branschens gamla rävar, unga entreprenörer och nischade experter har gästat podden hittills. Personerna delar med sig av sin syn på fastighetsmarknaden och dess potentiella framtid.

Podden såg dagens ljus första gången under hösten 2018 och har snabbt blivit en av branschens största och mest populära.

Bland gästerna som medverkat finns bland annat tungviktarna Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg, och Erik Selin, vd för Balder, innovatörerna bakom Ellen Sederholm och Jessica Schwieler som startat Lenca Properties.

I senaste avsnittet gästar Castellums vd Henrik Saxborn som bland annat ger lyssnarna en insikt i vad han ser som nyckeln till framgång:
– Man ska välja sina grenar som man ska vara duktig i och vi har bestämt att vi kör tvåkamp. Vi kommer att vara duktiga på logistik och vi kommer att vara duktiga på kontor. Det som händer, som vi tycker är så otroligt intressant, är att vi faktiskt flyttar butiksrörelserna från butiker i stan och utanför stan till rena logistikanläggningar eftersom folk handlar så mycket på nätet.
– Vi vill utnyttja den fantastiska position som Castellum har genom att vi har massa fastigheter som ligger i rätt läge, vi har kunskap och vi har mark. Vi ser helt enkelt en bra position för oss som vi vill utnyttja.

Och hur man arbetar för att verkligen klara av att vara nära sina kunder och identifiera vad de behöver:
– Istället för att jobba lokalt så har vi tillsatt en organisation som har till uppdrag att bevaka ungefär 15 till 20 stora internationella företag och se till att vi diskuterar med dem vad de vill göra i framtiden, kan vi lösa deras logistiklösningar och -problem på kort och lång sikt och i så fall bygga det huset eller hyra ut det vakanta huset eller köpa den marken där vi tror att de vill vara i framtiden.
– Det här är långa flöden. Vi köpte till exempel hela Säve flygplats eftersom vi tror att det kommer vara brist på logistikyta i Göteborg beroende på hamnens utbyggnad och e-handelns utbyggnad. Där kommer vi under de närmaste tio åren kunna bygga säkert 800 000 till 850 000 kvadratmeter om vi bara bebygger halva den ytan vi köpte – och då kan fortfarande flygplatsen fungera.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så förvandlas anrika hamnområdet till blandstad

Bygg/Arkitektur Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad. Så här föreslås nästa steg bli för den västra delen av det kulturhistoriskt värdefulla området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY