Image
Niels Bosma, grundare och Head of Growth på Tessin, berättar om bolagets nyutvecklade spel.

Tessin trappar upp – för folkhälsan

Bolag Investeringsplattformen Tessin har utvecklat ett spel som med hjälp av gamification ska få fler personer att välja trappan framför hissen i landets fastigheter. Fastighetssverige berättar mer om den ovanliga satsningen.


Tessin kommer allt närmare en börsnotering. Thomas Ahlerup, chef för Investerarrelationer, berättar mer.

Tessin allt närmare notering – då kan det ske

Bolag Tessin fortsätter att vinna mark med sin digitala finansieringsplattform för fastigheter. Trots att bolaget än så länge inte är lönsamt har de en tydlig strategi för framtida tillväxt och i den ingår bland annat en notering på börsen. Investeringschefen Thomas Ahlerup berättar mer om hur det arbetet går samt om bolagets expansiva planer och när man skulle kunna vända till vinst.


Tessins första finska lån fulltecknat

Ekonomi/Finansiering Under januari 2020 genomfördes den första fulltecknade kapitalresningen inom Tessins nyetablerade verksamhet i Finland.


Tessins vd Jonas Björkman.

Tessin lanserar portföljlån

Bolag Tessin lanserar en ny investeringsprodukt som möjliggör för Tessins användare att sprida sina investeringar över ett större antal lån.


Tessin lyfter fastighetsprofiler i podcast

Bolag I den populära podcasten Fastighetsprofilerna lyfter Tessin passionerade personer och bjuder lyssnarna på en spännande mix av tunga branschprofiler, unga entreprenörer och nischade gäster.


Fastighetsfinansiering utanför banken?

Bolag Via Tessin kan du finansiera dina fastighetsprojekt genom crowdfunding. Minsta lånebeloppet är fem miljoner kronor.  


Över 100 fastighetsprojekt via privata investerare

Bolag Tessin gick i dagarna över drömgränsen 100 genomförda projekt via sin finansieringsplattform för fastighetsprojekt. Nu blickar bolaget mot institutionellt kapital och en nordisk marknad.


Nu återbetalas Tessinprojekten

Bolag Tre separata fastighetsprojekt – citylägenheter på Kungsholmen, parhus på Värmdö och studentlägenheter i Linköping som delfinansierats genom crowdfunding återbetalas nu till investerarna med en avkastning på åtta till tio procent. Totalt restes över 40 miljoner kronor till de tre projekten.


”Lysande modell när bankerna drar åt finansieringen”

Bolag I en tid där traditionell bankfinansiering stramas åt blir nya finansieringsvägar allt viktigare. Med ett färskt kvitto på en välfungerande crowdfunding-modell siktar Tessin på att bli en allt viktigare aktör framöver. Tessins vd Jonas Björkman berättar för Fastighetssverige om framgångarna, bolagets roll på kreditmarknaden och hur man ska ta in mer kapital under 2018.

Nu återbetalas Tessinprojekten

Bolag Tre separata fastighetsprojekt – citylägenheter på Kungsholmen, parhus på Värmdö och studentlägenheter i Linköping som delfinansierats genom crowdfunding återbetalas nu till investerarna med en avkastning på åtta till tio procent. Totalt restes över 40 miljoner kronor till de tre projekten.


Möller & Partners valde Tessin för Järfällaprojekt

Bygg/Arkitektur Under sommaren 2016 vann Möller & Partners en markanvisning i Järfälla kommun och där uppförs nu 16 arkitektritade kedjehus i modern stil med nybyggd förskola och äldreboende i direkt anslutning till bostäderna. Tessin bidrog med 15 miljoner kronor till projektet tack vare sin plattform med 20 000 investerare.


”Vi ligger ett par år efter USA”

Bolag Han är managementkonsulten som förändrade finansieringen i fastighetsbranschen. Men det var trögstartat innan Tessin fick fart på sin crowdfunding.
– Fastighetsbranschen är konservativ, säger Jonas Björkman, vd på Tessin.


Tessin lanserar crowdlending

Bolag Tessin, som hittills har arbetat med equity crowdfunding, lanserar nu crowdlending för fastigheter.


Tessin rekryterar från Valad

Karriär Omid Noghabai tillträde i januari rollen som transaktionsrådgivare på Tessin. Omid kommer närmast från fondbolaget Valad Europe där han arbetat som analytiker inom transaktioner och asset management.


Tessin slår nordiskt crowdfunding-rekord

Ekonomi/Finansiering På torsdagseftermiddagen den 25 juni lanserade Tessin ett nytt projekt. Projektet, med inriktning på utveckling av exklusiva bostadsrätter i Stockholm, hade ett finansieringsmål på tio miljoner kronor. 24 timmar senare hade hela projektet fyllts och 13 miljoner kronor reserverats via plattformen, en överteckning på 130 procent och ett nytt nordiskt crowdfunding-rekord.


Stor framgång för första crowdfunding-projektet

Bolag Tessin, Skandinaviens största crowdfunding-plattform för fastigheter, har det senaste året finansierat fastighetsprojekt med mer än 30 miljoner kronor. Det första projektet som skett tillsammans med fastighetsutvecklaren Propio är nu genomfört och alla ”crowdinvesterare” har fått investeringen återbetald med en avkastning om 18 procent över åtta månader, vilket motsvarar en årlig avkastning om 27 procent. Totalt restes 5,5 miljoner kronor från 70 investerare.


Urban Edenström

Stronghold investerar i crowdfunding-plattform

Bolag Stronghold, som äger Niam, Newsec och Datscha, går in som delägare i Tessin, en crowdfunding-plattform för fastigheter.