Image
Heidi Wik.
Heidi Wik. Bild: Tessin

Tessin emitterar vinstandelslån

Bolag Tessin har säkerställt totalt 150 miljoner kronor i kapital som kommer att placeras i säkerställda fastighetskrediter via Tessins plattform. Vinstandelslånet emitteras till Praktikertjänst. Vinstandelslånet har arrangerats av DNB Markets och kommer att investeras inom ramen för Tessin Capitals verksamhet.
Publicerad den 13 Juli 2021

– Vi ser en kraftigt ökande efterfrågan på betydligt större lån från större och mer etablerade aktörer på fastighetsmarknaden. Med tillgång till det kapital som vinstandelslånet utgör kan vi nu på allvar konkurrera med de traditionella bankerna om att hjälpa Sveriges fastighetsutvecklare att säkra finansieringen under projekttiden, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic Holding.

– Att skapa strukturer som ger oss tillgång till institutionellt kapital är en nyckelfaktor i vår tillväxtstrategi då det ger oss en flexibilitet som vi inte tidigare haft när vi endast förmedlat kapital från plattformens medlemmar.

Vinstandelslånet är det första av flera strategiska diskussioner som löpande sker med institutionella investerare. Tessin kan genom kompletteringen av institutionella kapitalkällor erbjuda fastighetsutvecklare finansieringslösningar och lån överstigande 100 miljoner kronor.

– Med investeringen från Praktikertjänst tar Tessin ett betydande steg upp i värdekedjan och kan finansiera och möjliggöra betydligt större projekt för att tillgodose kapitalbehovet hos de projektägare som bland annat kämpar med att bygga bort bostadsbristen i Sverige, säger Heidi Wik.

– Tessin är en trovärdig aktör på området med en effektiv kreditprocess och ett starkt track record. Genom finansieringsupplägget får vi exponering till en högavkastande nisch i kreditmarknaden, med kontrollerad risk, kommenterar Mattias Ledunger, vd, Praktikerinvest.
Finansiella rådgivare till Tessin har varit DNB Markets som strukturerat och förmedlat vinstandelslånet. Eversheds Sutherland Advokatbyrå har agerat legala rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige