Image
Heidi Wik.
Heidi Wik. Bild: Tessin

Tessin fortsätter leverera avkastning – återbetalar totalt 41,9 miljoner kronor i juli

Bolag Tessin meddelar att man i juli 2021 har återbetalat totalt 41,9 miljoner kronor till sina medlemmar. Av det återbetalade beloppet utgör 36,7 miljoner kronor återbetalt kapital och 5,2 miljoner kronor på kapitalet. Den genomsnittliga avkastningen på samtliga avslutade fastighetslån sedan starten 2014 uppgår per den sista juli 2021 till 8,42 procent.
Publicerad den 4 Augusti 2021

– Vi ser ett fortsatt kraftigt ökat intresse för Tessins verksamhet hos både låntagare och investerare där intresset ökar i takt med att vi fortsätter leverera en stabil och bra avkastning på det kapital som investeras via plattformen. Återinvesteringsgraden bland våra medlemmar är hög där man återinvesterar sin avkastning i nya lån för att successivt bygga ett större kapital med fortsatt låg risk, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic Holding.

– Ett stadigt ökande intresse från våra medlemmar i kombination med en ökad tillgång till institutionellt kapital innebär att vi i ännu större utsträckning kan tillgodose finansieringen av fler och större projekt.

Målet är att fortsätta växa genom att erbjuda kombinationen av intressanta investeringserbjudanden och finansieringslösningar på fastighetsmarknaden och samtigt bidra till upprätthållandet av byggtakten i Sverige. Tessins medlemmar har bland annat möjliggjort byggnationen av fler än 5 000 bostäder.

– Den goda avkastningen och antalet genomförda projekt är ett kvitto på att vi tillsammans med våra investerare fångar upp ett stort behov och efterföljande affärsmöjligheter inom den samhällsviktiga bygg- och fastighetssektorn. Tessin flyttar fram marknadspositionerna genom att fylla en allt viktigare roll för att bidra till att bygga bort bostadsbristen i Sverige, avslutar Heidi Wik.

Fakta Tessin
Antal medlemmar: 56,835 st
Antal kapitalresningar: 299 st
Rest kapital: 3,2 miljarder SEK
Återbetalt kapital: 2,2 miljarder SEK
Genomsnittlig avkastning: 8,42 procent*
*Den genomsnittliga avkastningen baseras på den viktade årsavkastningen för samtliga avslutade lån på Tessins plattform inklusive kreditförluster.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY