Image
Heidi Wik.
Heidi Wik. Bild: Tessin

Tessin Properties förvärvar sin andra fastighet

Transaktioner Tessin har förvärvat en handelsfastighet i Karlshamn av Scandinavian Property. Förvärvet är ett led i Tessins nya satsning Tessin Properties, som fokuserar på att förvärva fastigheter med god avkastning och stabila kassaflöden.
Publicerad den 24 Februari 2022

– Förvärvet av fastigheten i Karlshamn är del av vår tillväxtstrategi och för vår del är det centralt att successivt utveckla vår affär och erbjuda nya investeringsmöjligheter. Genom Tessin Properties får vårt investerarnätverk tillsammans med Tessin tillgång till en ny tillväxtmarknad och löpande avkastning från ett växande fastighetsbestånd, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic Holding.

I handelsfastigheten, som är belägen i Karlshamn, inryms en 700 kvadratmeter stor Elgiganten-butik. Fastigheten är fullt uthyrd och är belägen i stadens handelscentrum där många andra butiker och restauranger finns.

Handelsfastigheten i Karlshamn är Tessin Properties andra förvärv sedan lanseringen i oktober 2021. I december förvärvades en fastighet i Härnösand, som hyrs av Dollarstore. Tessin planerar att fortsätta bygga portföljen av fastighetsbestånd genom fler förvärv.

– I praktiken bygger vi ett fastighetsbolag tillsammans med vårt investerarnätverk, och skapar aktieägarvärde genom att Tessin successivt bygger en substantiell fastighetsportfölj med förhållandevis liten andel eget kapital. Det här är unikt och möjliggörs framför allt tack vare tillgången till vårt investerarnätverk med mer än 58 000 medlemmar och vår skalbara plattform för fastighetsfinansiering, säger Heidi Wik, vd, Tessin.

Tessin erbjuder finansiering till fastighetsbolag och fastighetsutvecklare i Sverige och Finland. Lånen finansieras, via Tessins digitala plattform, av ett konsortium med privatpersoner, professionella och institutionella investerare. Förutom att fortsätta att utveckla kärnaffären pågår en satsning i Tessin Properties - ett digitalt fastighetsbolag som äger och förvaltar kassaflödesgenererande fastigheter och skapar förutsättningar för nya investeringsprodukter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige