Image
Heidi Wik.
Heidi Wik. Bild: Tessin

Tessin passerar tre miljarder i förmedlat kapital

Bolag Tessin passerade i veckan en viktig milstolpe genom att man nu har förmedlat mer än tre miljarder kronor i lån.
Publicerad den 4 Juni 2021

Sedan starten 2014 har Tessins medlemmar finansierat över 280 svenska fastighetsprojekt, allt ifrån bostäder till närings- och logistikfastigheter.
Aktiviteten bland medlemmarna på Tessins investeringsplattform håller ett fortsatt högt tempo. Totalt har Tessin förmedlat mer än tre miljarder kronor i kapital från Tessins medlemmar till svenska fastighetsprojekt. Av det totalt utlånade kapitalet har cirka 1,9 miljarder kronor återbetalats med en genomsnittlig avkastning om cirka 8,42 procent.

– Jag är stolt och glad att fastighetsutvecklare i allt högre grad vänder sig till Tessin och ger oss förtroendet att hjälpa till med finansieringen av deras utvecklingsprojekt. Utvecklingen visar att vi och investerarna på vår plattform fångar upp ett stort behov och affärsmöjligheter inom den samhällsviktiga bygg- och fastighetssektorn, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic Holding.

Tessins mål är att fortsätta växa genom att bidra till upprätthållandet av byggtakten i Sverige genom att erbjuda kombinationen av intressanta investeringserbjudanden och finansieringslösningar på fastighetsmarknaden. Kapitalet från Tessins medlemmar har hittills möjliggjort till exempel byggnationen av fler än 5 000 bostäder.

– Enligt Boverket råder det fortsatt stort bostadsunderskott i storstadsregionerna och kapitalet från Tessins medlemmar är en avgörande faktor för att fler fastighetsprojekt genomförs och möjliggör för människor kan flytta in och bygga en trygg tillvaro. Det känns fantastiskt att vi på så kort tid har uppnått så pass höga volymer samtidigt som efterfrågan ökar i en allt snabbare takt. Tessins roll på den svenska fastighetsmarknaden är idag ingen mindre företeelse utan vi utgör en strategisk resurs för att bygga Sverige ur bostadsbristen, säger Heidi Wik.

Fakta Tessin
Antal medlemmar: fler än 56 000 st
Antal kapitalresningar: 280+ st
Rest kapital: SEK 3 005 213 355
Återbetalt kapital: SEK 1 927 764 789
Genomsnittlig avkastning: 8,42 procent – baseras på den viktade årsavkastningen för samtliga avslutade lån på Tessins plattform inklusive kreditförluster.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige