Image
Heidi Wik.
Heidi Wik. Bild: Tessin

Tessins nya lån övertecknades på rekordtid

Bolag Tessins digitala fastighetsbolag, Tessin Properties, har tillträtt sitt första förvärv – en fastighet i Härnösand. Finansieringen sker genom övertagande av befintligt lån, samt genom att Tessin lanserat "Kassaflödeslånet", en ny produkt riktad mot Tessins investerarnätverk. Lånet var eftertraktat och övertecknades på rekordtid och finansieringen avslutades på mindre än sex timmar efter erbjudande publicerades.
Publicerad den 16 December 2021

– Vi blev positivt överraskade över hur stort intresset för Kassaflödeslånet faktiskt visade sig vara. Vi har i våra medlemsundersökningar sett en stor efterfrågan på nya investeringsprodukter men kunde inte ana hur stort intresset faktiskt var. Att fylla lånet på mindre än sex timmar är exceptionellt, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic Holding.

Utöver att erbjuda investerarnätverket en attraktiv produkt så skapar Tessin Properties även aktieägarvärde genom att Tessin successivt bygger en substantiell fastighetsportfölj med förhållandevis liten andel eget kapital. Det är relativt få andra aktörer på den svenska fastighetsmarknaden som inte begränsas av denna faktor, vilket potentiellt kan medföra kraftig tillväxt i fastighetsvärden på relativt kort tid.

– Tessin Properties förvärv av fastigheten i Härnösand utgör det första steget i vår nästa tillväxtresa och jag ser fram emot att skapa värden och avkastning för våra medlemmar och aktieägare. Vår konkurrensfördel är tillgången till kapital från våra över 58 000 medlemmar, en stor mängd investeringsmöjligheter via våra befintliga lånekunder samt vår unika sourcing-teknik. Att bygga Tessin Properties som långsiktigt äger fastigheter tillsammans med våra investerare och medlemmar och därmed tillgängliggör investeringar i kassaflödesfastigheter är en naturlig utveckling av Tessin-koncernen, säger Heidi Wik.

Fastigheten är belägen vid Härnösands tågstation i centrala samhället i ett område med citynära handels- och servicefastigheter. Fastigheten har idag Dollarstore som hyresgäst med ett flerårigt hyresavtal. Fastigheten omfattar totalt 3 026 kvadratmeter uthyrbar butiksyta och lager och Tessin Properties förvärvar fastigheten för 37,5 miljoner kronor vilket motsvarar gällande marknadsvärde enligt en oberoende värdering.

– Tessin Properties kommer på sikt att bidra positivt till koncernen genom stabila kassaflöden och förutsägbara intäkter från det fastighetsbestånd vi avser att fortsätta bygga under de kommande kvartalen vilket kommer skapa ett värde för våra aktieägare, avslutar Heidi Wik.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige