Image
Heidi Wik.
Heidi Wik. Bild: Tessin

Tessin lanserar en ny form av fastighetsinvestering

Bolag Tessin lanserar en ny form av fastighetsinvestering till svenska småsparare som tidigare endast varit tillgänglig för större institutionella investerare. Tessin kommer tillsammans med investerare i sitt nätverk direktäga fastigheter genom dotterbolaget Tessin Properties AB. Därmed får investerarna tillsammans med Tessin direkt tillgång till intäktsflöden och värdeskapande från det direktägda fastighetsbeståndet.
Publicerad den 5 Oktober 2021

Tessin erbjuder sedan 2014 Nordens ledande digitala investeringsplattform för utlåning av kapital till fastighetsutvecklingsprojekt. Tessins digitala plattform har sedan starten revolutionerat hur den breda massan av småsparare ges möjligheter att investera i säkerställda lån till utveckling av både bostads- och kommersiella fastigheter.

När Tessin Properties lanseras görs det med samma utgångspunkt; genom digitalisering av förvärvsprocessen och ägandet skapar Tessin ett unikt erbjudande att vara med och direktäga fastigheter till sina medlemmar. Tessins digitala plattform skapar förutsättningar för att bygga ett fastighetsbolag med mycket stor skalbarhet och som utnyttjat den stora tillgången på kapital hos bolagets medlemmar som i dag består av fler än 57 000 fastighetsinvesterare.

– Nu tar vi nästa steg i vår tillväxtresa och skapar tillsammans med vårt stora investerarnätverk möjligheten att direktäga fastigheter. Något som tidigare varit krångligt och där möjligheterna varit kraftigt begränsade för mindre investerare. Vi skapar genom Tessin Properties tillgång till en effektiv och lönsam investeringsform för våra medlemmar och professionella investerare, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic Holding och fortsätter:

– Den här breddade verksamheten ligger helt i linje med vår strategi att skapa nya intäktsflöden från verksamheter som kompletterar vår kärnaffär. En konkurrensfördel är tillgången till en stor mängd investeringsmöjligheter via våra befintliga lånekunder och vår unika sourcing-teknik. Att bygga Tessin Properties som långsiktigt äger fastigheter tillsammans med våra investerare och medlemmar är en naturlig utveckling av både Tessin Nordic och Tessin Capital, säger Heidi Wik.

Sedan starten 2014 har Tessin investerat i att bygga marknadens mest avancerade digitala plattform som tillhandahåller och automatiserar stora delar av sourcing- och investeringsprocessen. Tessin grundades med övertygelsen att genom digitalisering av hela värdekedjan kunde utlåningen till fastighetsrelaterade utvecklingsprojekt effektiviseras och skapa utrymme för avsevärd skalbarhet och därmed kostnadseffektivitet. Tessins digitala plattform kommer att utgöra ryggraden i Tessins Properties processer.

– Vi är övertygade om att den här nydanande satsningen också tilltalar fastighetsägare av bestånd runt om i Sverige. Det finns ett stort antal ägare som är intresserade av att löpande sälja objekt som inte passar deras portföljer. Eller många mindre lokala fastighetsägare som till exempel står inför generationsväxling och inte har någon naturlig succession, säger Heidi Wik, och fortsätter:
– Tessin Properties kommer på sikt att skapa stabila kassaflöden och förutsägbara intäkter något som skapar ett värde för våra aktieägare. Vi utvärderar redan ett antal förvärv och har som ambition att genomföra den första affären innan årsskiftet. Tessin Properties kommer erbjuda olika instrument med olika risknivåer till investerarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige