Image

Tengbom köper västsvenskt arkitektbolag

Arkitektur Tengbom köper arkitektbolaget Creacon, som har 40 anställda i Göteborg, Borås och Jönköping.
Publicerad den 28 April 2011
Magnus Meyer. Bild: Tengbom. Bild: Tengbom.
Magnus Meyer. Bild: Tengbom.

Tengbom har efter förvärvet 420 medarbetare på elva orter runt om i Sverige.
Creacon är starkt inom arkitektur och projektledning samt besitter även en djup kompetens inom storkök.

Förvärvet stämmer väl överens med Tengboms ambition om att utöka verksamheten till att vara en fullservice-leverantör inom arkitektur.

- Tengbom har vuxit kraftigt i Göteborgsregionen de senaste åren och i och med förvärvet av Creacon blir vi en ännu starkare aktör i Västsverige. Storlek är viktigt idag, dels för att vara en trygg partner till våra uppdragsgivare men också för att vi med trovärdighet kan erbjuda tjänster inom alla arkitekturens faser och områden med bibehållen djup spetskompetens, säger Magnus Meyer, vd på Tengbom.

- Tengbom har genom åren visat att de håller hög kvalitet i sina uppdrag. Genom att ingå i Tengbom får vi ett både bredare och djupare erbjudande till våra uppdragsgivare. Dessutom finns vi genom Tengbom representerade i hela Sverige vilket ger oss nya möjligheter i våra uppdrag, säger Gunilla Haglund, vd på Creacon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Många fastighetsbolag tar för lätt på sälj och uthyrning"

Bolag Under 2022 tog han steget från NCC till en tillvaro som konsult. Nu återvänder Marcus Sandahl till tillvaron som anställd när han blir sälj- och uthyrningschef på Platzer. För Fastighetssverige berättar Marcus Sandahl om nya tjänsten, sin syn på Platzer, Johanna Hult Rentschs betydelse för beslutet att ansluta till bolaget, om lärdomarna från konsultverksamheten och om sista tiden med uppdraget på Hufvudstaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige