Image
Vyers exempel på digital tvilling.
Vyers exempel på digital tvilling. Bild: Vyer

Svenska Handelsfastigheter tecknar digitalt avtal med Vyer

Bygg/Arkitektur Svenska Handelsfastigheter tecknar avtal med Vyer gällande digitala tvillingar för samordning av byggnadsinformation. Tjänsten ska bidra till en mer effektiv och hållbar drift och förvaltning samt ett uppdaterat ritningsarkiv.
Publicerad den 11 Mars 2024

– Vi inleder ett samarbete med Vyer kring digitala tvillingar med fokus på långsiktiga besparingar i drift och förvaltning. Genom att tillgängliggöra byggnadsinformation kommer vi att kunna agera på hyresgästernas behov ännu snabbare och mer precist, säger Thomas Holm, vd för Svenska Handelsfastigheter.

En digital tvilling är en virtuell kopia av en verklig fastighet och dess tekniska system och data. Med digitala tvillingar blir det möjligt att besöka byggnader virtuellt för att hitta information om utrymmen, utrustning, serviceärenden och göra ronder på distans. Att exempelvis kunna ta reda på vilka reservdelar som behövs för en åtgärd på distans sparar både tid, pengar och miljö genom färre transporter.

Den mobila plattformen ska ge medarbetarna verktyg för att själva dokumentera information när de befinner sig i byggnaderna. Tanken är att man på så sätt, med hjälp av den egna organisationen, ska kunna hålla både ritningar och annan data uppdaterad över tid.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige