Image
Jöran Rydberg.
Jöran Rydberg. Bild: Svenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter köper fem livsmedelsfastigheter

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter köper fyra livsmedelsfastigheter i Jönköpings län från Pustakulle Aktiebolag. Bolaget köper även en livsmedelsbutik i Horred.
Publicerad den 19 December 2019

Fastigheterna har en uthyrningsbar yta om sammanlagt knappt 8 400 kvadratmeter och ett hyresvärde på cirka sex miljoner kronor. Största hyresgäst är Axfood-koncernen, som står för närmare 90 procent av hyresintäkterna. Därtill köps en livsmedelsbutik om drygt 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Horred på Västkusten med Ica som hyresgäst.

Samtliga livsmedelsfastigheter i Jönköpings län är centralt belägna i tillväxtkommunerna Skillingaryd, Gnosjö, Värnamo och Anderstorp.

– Jag är glad att vi genom dessa förvärv kan stärka vår position ytterligare inom livsmedelshandel. Det gör oss till en än mer intressant motpart till de stora livsmedelsaktörerna, säger Jöran Rydberg, affärsutvecklare på Svenska Handelsfastigheter.

Fastigheten i Horred ligger längs riksväg 41 mellan Borås och Varberg. Samtliga fastigheter tillträds under perioden 17–18 december 2019.

– Vi ser god potential att på sikt höja värdet av det aktuella beståndet genom aktiv förvaltning, säger Jöran Rydberg.

Advokatfirman Glimstedt har varit rådgivare till Svenska Handelsfastigheter i båda affärerna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Glimstedt på Branschguiden

Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer. Vi är en affärsjuridisk fullservicebyrå med en unik geografisk spridning. Tillsammans är vi drygt 250 medarbetare på våra 16 kontor i Sverige och Baltikum, omkring 200 av oss är jurister.

Glimstedt har de senaste åren blivit topprankade i Fastighetssveriges lista över de främsta fastighetsjuristerna. 2014 och 2015 intog Glimstedt förstaplatsen på listan över fastighetstransaktioner (rådgivare vid störst underliggande värde) och 2016 blev det andraplatsen.

Stockholmskontoret arbetar med särskild inriktning mot fastigh...

Läs mer om Advokatfirman Glimstedt på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY