Image
Jöran Rydberg.
Jöran Rydberg. Bild: Svenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter köper fem livsmedelsfastigheter

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter köper fyra livsmedelsfastigheter i Jönköpings län från Pustakulle Aktiebolag. Bolaget köper även en livsmedelsbutik i Horred.
Publicerad den 19 December 2019

Fastigheterna har en uthyrningsbar yta om sammanlagt knappt 8 400 kvadratmeter och ett hyresvärde på cirka sex miljoner kronor. Största hyresgäst är Axfood-koncernen, som står för närmare 90 procent av hyresintäkterna. Därtill köps en livsmedelsbutik om drygt 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Horred på Västkusten med Ica som hyresgäst.

Samtliga livsmedelsfastigheter i Jönköpings län är centralt belägna i tillväxtkommunerna Skillingaryd, Gnosjö, Värnamo och Anderstorp.

– Jag är glad att vi genom dessa förvärv kan stärka vår position ytterligare inom livsmedelshandel. Det gör oss till en än mer intressant motpart till de stora livsmedelsaktörerna, säger Jöran Rydberg, affärsutvecklare på Svenska Handelsfastigheter.

Fastigheten i Horred ligger längs riksväg 41 mellan Borås och Varberg. Samtliga fastigheter tillträds under perioden 17–18 december 2019.

– Vi ser god potential att på sikt höja värdet av det aktuella beståndet genom aktiv förvaltning, säger Jöran Rydberg.

Advokatfirman Glimstedt har varit rådgivare till Svenska Handelsfastigheter i båda affärerna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Unibail-Rodamco-Westfields besked efter beslutet i arenafrågan

Bolag Göteborg har valt väg i frågan om evenemangsområdet. Det tidigare planerna på ett köpcentrum stryks och istället satsar man på bostäder kring de nya arenorna. Ett besked som innebär att slutet för Unibail-Rodamco-Westfields stora planer för området. För Fastighetssverige kommenterar bolagets Senior Advisor, och tidigare Norden-vd, Lars-Åke Tollemark kommenterar beskedet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY