Image

Svenska Bostäder säljer ut lägenheter – (s) lämnar i protest

AFFÄRER Svenska Bostäder säljer 1200 lägenheter i Hjulsta till Einar Mattsson. Socialdemokraterna och vänsterpartiet lämnar projektet Järvalyftets styrgrupp i protest mot utförsäljningen.
Publicerad den 18 Mars 2008

En av utgångspunkterna i Järvalyftet är att alla fastighetsägare i området ska samverka och ta gemensamt ansvar för utvecklingen. Ett uttalat mål är också att bjuda in nya aktörer som tillsammans med de boende är beredda att öka trivseln och tryggheten i området.

– Einar Mattsson är en erkänd och seriös hyresvärd som har kompetens och resurser att bli en del av Järvalyftet. Genom dem får vi in en långsiktig fastighetsförvaltare som är villig att göra investeringar i Hjulsta. Inkomsterna av försäljningen kommer vi att återinvestera i Järvalyftet för att fortsätta utveckla boendemiljöerna, säger Göran Wendel, vd på Svenska Bostäder.

– I våra ögon är Hjulsta ett omtyckt område på Järvafältet och det kommer nu att bli ett av våra viktigaste bestånd. Vårt mål är att långsiktigt utveckla boendemiljön, säger Stefan Ränk, vd på Einar Mattsson AB. Fastigheterna i Hjulsta är koncentrerade till en relativt begränsad yta, därför kommer vårt arbetssätt med lokal närvaro i kombination med god kontakt och service för hyresgästerna här till sin fulla rätt.

Svenska Bostäder ingår också ett nytt samarbete med Peab, Skanska och HSB i Husby. Samarbetet öppnar för en framtida försäljning av bostäder även här. Svenska Bostäders strävan är att minska sitt lägenhetsbestånd i området med ungefär 1 700 lägenheter på 10-15 års sikt.

Socialdemokraterna och vänsterpartiet har lämnat Järvalyftet i protest.

- Vår kritik riktas enkom mot moderaterna som trots att vi har valt att sträcka ut en hand för kompromisser väljer att utan dialog med oss eller de boende sälja ut tusentals lägenheter, säger Carin Jämtin (s), oppositionsborgarråd.

Också miljöpartiet är kritiskt till utförsäljningen, men sitter kvar i Järvalyftets styrgrupp.

Einar Mattsson tar över ägandet och förvaltningen av lägenheterna i sommar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige