Image

Svensk konsult etablerar sig i Norge

Bolag Tenzing och norska Arctic Securities har ingått ett strategiskt samarbetsavtal gällande fastighets-och kapitalmarknadstransaktioner i Norden. Genom samarbetet erbjuds gränsöverskridande affärsmöjligheter för bolagens kunder.
Publicerad den 20 Maj 2011
Tom Lindahl. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Tom Lindahl. Foto: Eddie Ekberg.

Samarbetet har som främsta mål att stärka erbjudandet till kunderna genom gränsöverskridande affärsmöjligheter i Norden inom fastighetstransaktioner, fastighetsfinansiering via syndikat och obligationslån, corporate finance samt generell strategisk rådgivning.
- Arctic Securities är den främsta investmentbanken i Norge. Genom samarbetet med Arctic Securities 100 medarbetare får Tenzings kunder tillgång till ett starkt norskt M&A- och Equityteam, och dessutom direktaccess till norskt kapital och de norska investerarna, säger Tom Lindahl, vd och en av grundarna av Tenzing.

- Arctic är mycket glada att kunna presentera ett nytt strategiskt och nordiskt samarbete med en av de främsta fastighetsrådgivarna i den svenska marknaden –Tenzing. Vi ser med spänning fram emot att tillsammans med Tenzing fortsätta arbetet med att bygga upp en ledande gemensam nordisk plattform för rådgivning inom såväl kapital-som fastighetsmarknaden, säger Mads Henrik Syversen, vd och en av grundarna av Arctic Securities.

Enligt Tom Lindahl innebär inte samarbetet att Tenzing kommer att ha personal stationerad i Norge, eller vice versa.
- Vi kommer att sätta ihop gemensamma projektteam och röra oss emellan länderna, säger Tom Lindahl.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige