Image

Sveafastigheter satsar på nytt segment

Bolag Sveafastigheter och Residenset inleder ett samarbete inom omsorgsfastigheter med målsättningen att bli en ledande rikstäckande hyresvärd inom området. Satsningen sker genom Högkullen-gruppen där Sveafastigheter Fund III AB går in som huvudägare med Residenset som partner och Asset Manager.
Publicerad den 22 Maj 2012

Fastighetsägandet inom omsorgsfastigheter är spritt på ett stort antal kommunala och privata värdar, i flertalet fall i små, orationella förvaltningsenheter. Högkullen är en av de största fastighetsägarna inom området med ett femtiotal fastigheter i 26 kommuner runt om i landet och cirka 90 procent av fastigheternas hyresflöde kommer från offentliga hyresgäster. Strategin är att växa bolaget genom fastighetsförvärv från offentliga och privata fastighetsägare och således öka såväl förvaltningseffektiviteten som kvalité och kundnytta.
- Vår ambition med Högkullen är att bolaget skall växa och bli den ledande fastighetsägaren och hyresvärden inom denna typ av omsorgsfastigheter, säger Sveafastigheters vd Simon de Château.
- Vi ser fram emot möjligheten att tillsammans med Sveafastigheter expandera och utveckla Högkullen och dess organisation till att bli en än mer kompetent och kundorienterad aktör till stöd för de olika omsorgsföretagen, såväl kommunala som privata, säger vd Pär-Ola Mannefred.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Heimstaden testar udda inslag i Kronprinsen

Bolag Om en månad invigs första delen av det nyrenoverade Kronprinsen i Malmö. En del av fokuset i den kommersiella ytan är på träning och hälsa. Fastighetssverige tog därför pulsen på Heimstaden om hur det ska gå med deras "nära-centrum stadsdelscentrum" nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige