Image

Sveafastigheter säljer 124 LSS-boenden

Transaktioner Sveafastigheter Fund III har avyttrat fastighetsportföljen Högkullen Omsorgsfastigheter, som är Sveriges största privatägda portfölj med LSS-fastigheter. Köpare är Residenset AB i Göteborg tillsammans med en grupp investerare.
Publicerad den 13 Maj 2015
Annons
Image

Portföljen omfattar 124 LSS-boenden, lokaliserade till fem huvudregioner i Sverige. Residenset har varit delaktigt i utvecklingen av fastigheterna, som förvaltare och minoritetsägare till portföljen. Försäljningen genomfördes 12 maj, med omgående tillträde för köparna.

- Högkullen är Sveriges största privatägda portfölj med LSS-fastigheter. Över de tre senaste åren så har vi expanderat portföljen från 50 till 124 gruppboenden. Genom att dra fördel av portföljens storlek och med en aktiv fastighetsförvaltning så har vi höjt kvalitets- och servicenivån för både hyresgäster och boende, säger Mikael Pehrsson, partner på Sveafastigheter.

Leimdörfer var säljarens rådgivare i transaktionen.

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) reglerar hjälp och service för personer med funktionsnedsättning. LSS-boenden är oftast mindre grupp- eller serviceboenden med tillgång till professionell assistans.

Högkullen var del av Sveafastigheters tredje fond (Fund III), som lanserades 2010 och stängdes för investeringar 2013 med 317 miljoner euro i eget kapital. Fonden har omfattat 12 fastighetsportföljer spridda över Sverige, Finland och Danmark.

Högkullen är den andra försäljningen av en hel portfölj. Den första ägde rum under 2014, då den finska portföljen med dagligvarubutiker såldes till det svenska fastighetsbolaget Trophi Fastighets AB, som ägs av Redito.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige