Image
Moa Andersson.
Moa Andersson. Bild: Sveafastigheter

Sveafastigheter lanserar Hållbarhetsbikten

Bostäder Det finns ett stort antal hållbarhetsåtgärder som kan göras med dagens system, metoder och tekniker, men som av olika skäl inte görs. Med Hållbarhetsbikten ger Sveafastigheter möjligheten till personer inom bostadsbranschen att lätta sina hjärtan anonymt över hållbarhetsåtgärder som inte genomförs. Bikterna väntas visa potentialen i den samlade viljan att göra mer för att ställa om till en hållbar bostadsbransch.
Publicerad den 1 Juni 2022

Bostadsbranschen har ett stort ansvar i att utveckla, bygga och förvalta livsmiljöer där människor trivs och mår bra, har lågt klimatavtryck och dessutom står sig över generationer. Gör bostadsbranschen allt den kan för att leva upp till det ansvaret, eller finns det åtgärder som av olika anledningar inte görs?

– Vi är många som dagligen arbetar för en mer hållbar bostadsbransch, med det finns alltid mer vi kan göra. Med Hållbarhetsbikten vill vi på Sveafastigheter ge möjlighet till personer inom bostadsbranschen att anonymt lätta sina hjärtan över vad som borde göras hållbarhetsmässigt, men som inte blivit av, säger Moa Andersson, kommunikationschef och hållbarhetskoordinator, Sveafastigheter.

Hållbarhetsbikten är ett initiativ från Sveafastigheter och vänder sig till personer verksamma inom bostadsbranschen. Bikten håller öppet på www.hallbarhetsbikten.se från 1 juni till 1 september. Under Almedalsveckan finns ett biktbås att lätta sitt hjärta i på plats i Sveafastigheters hus på S:t Hansgatan 18 i Visby. Måndag 4 juli, 12:00-13:00, finns dessutom möjlighet att bikta sig offentligt i Sveafastigheters hus. På hallbarhetsbikten.se kommer löpande valda anonyma bikter presenteras. I höst ges en samlad bild av Sveriges bostadsbransch hållbarhetsbikter.

– Kanske fångas en bikt upp av ett företag eller person som kan hjälpa till med åtgärden. Kanske ser vi ett mönster i vad som ofta inte görs och därmed kan hitta gemensamma lösningar på. Kanske kan vi påverka politiken att underlätta för bostadsbranschen att snabbare ställa om? Förhoppningen är att Hållbarhetsbikten ska sätta fingret på vad det är som skaver, för att tydliggöra och därmed snabbare kunna ställa om till en hållbar bostadsbransch, säger Moa Andersson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige