Image

Sveafastigheter kvartsmiljardsäljer

Transaktioner Sveafastigheter säljer en bostadsportfölj i Sundsvall för 277 miljoner kronor till HSB Mitt.
Publicerad den 14 Augusti 2012

Totalt omfattar portföljen 937 lägenheter fördelade på 21 fastigheter i centrala Sundsvall, Johannedal, Matfors och Njurunda. Fastigheterna ingår i tre bolag som gått under samlingsnamnet Nordeken. Vakansgraden har historiskt legat runt 30 lägenheter.

Den uthyrningsbara arean uppgår totalt till cirka 65 000 kvadratmeter. 95 procent av hyresintäkterna kommer från bostäder.

HSB Mitt tillträder fastigheterna 31 augusti.

- Drygt åtta år efter vårt första förvärv känns det tillfredsställande att kunna lämna över ett välförvaltat bostadsbestånd till en krävande köpare som HSB. Efter ännu en framgångsrik exit för vår första fond återstår nu bara tre fastigheter, säger Sveafastigheters vd Simon de Château.

Catella Corporate Finance och Kilpatrick Townsend var rådgivare i affären.

- HSB:s ambition är att kunna erbjuda våra medlemmar ett gott boende som är anpassat efter deras behov, därför har det för oss varit tydligt att vi haft för få hyresrätter i vårt bestånd, säger Christer Berglund, vd för HSB Mitt.

- Trots att en hel del effektiviseringsåtgärder genomförts finns fortfarande potential för ytterligare energibesparingar, något som passar oss bra eftersom det är en av HSB:s starkaste sidor, säger Conny Ekholm.

- Sedan ett par år tillbaka har vi arbetat mycket aktivt för att köpa fler hyresfastigheter. Vår målsättning är att fortsätta utöka vårt hyresbestånd, säger Conny Ekholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige