Image

Sveafastigheter investerar 300 miljoner kronor i Smögen

Bostäder Nu startar Sveafastigheter byggnationen av ett helt nytt bostadskvarter i Smögen med exklusiva sjövillor och bostadsrätter. Totalt investerar man 300 miljoner kronor i projektet. Se bilderna här.
Publicerad den 15 Februari 2011
Totalt investerar Sveafastigheter 300 miljoner kronor i bostadsprojektet i Smögen. Samtliga bilder, även i bildspelet: J.design Kommunikation. Bild: Sveafastigheter
Totalt investerar Sveafastigheter 300 miljoner kronor i bostadsprojektet i Smögen. Samtliga bilder, även i bildspelet: J.design Kommunikation.

Smögen har länge varit en av Västkustens absolut mest uppskattade semesterorter, med gäster från hela norra Europa. Nu inleds en varsam expansion av området. Mitt emot den kända och välkända bryggan, startar nu Sveafastigheter byggnationen av SmögenMagasinet. Ett exklusivt bostadskvarter med elva sjövillor, tretton bostadsrättslägenheter, en vin- och skaldjursbar samt en privat hamn för de boende. Etapp 1 av SmögenMagasinet beräknas stå klart sommaren 2012 och försäljningen startar nu.

- Det är sällan som man får en möjlighet att skapa något sådant här. Med Smögen-Magasinet får vi chansen att bygga ett helt nytt kvarter i en av Sveriges mest älskade sommarorter. Det nya kvarteret är beläget direkt vid havet, ett stenkast från Smögenbryggan. Självklart ställer det stora krav på oss att skapa en miljö som smälter in. Även om husen i sig är nya så är de ritade och uppförda på ett sätt som gör att de känns som en helt naturlig del av området, säger Jörgen Olofsson, projektansvarig på Sveafastigeheter.

SmögenMagasinet är ett projekt som drivs av Sveafastigheter, ett av Sveriges ledande investeringsbolag inom fastighetsutveckling. Totalt investeras cirka 300 miljoner kronor i SmögenMagasinet. Ambitionen som genomsyrat byggprojektet ända sedan starten är strävan efter att kombinera modern, miljövänlig byggteknik med en arkitektur som speglar den klassiska Smögenandan. Slutresultatet blir moderna miljöeffektiva bostäder, uppvärmda med bergvärme, som inte skiljer sig nämnvärt exteriört från grannhusen mittemot vid bryggan.

- Det känns väldigt bra att vi nu tagit första spadtaget och att vi redan nästa sommar kommer kunna erbjuda de första köparna tillträde till sina hus och lägenheter. Jag är övertygad om att efterfrågan på ett boende som SmögenMagasinet, med sitt unika läge är mycket stor. Jag tror också att det är genomtänkta projekt av den här typen som hjälper Smögen att befästa sin position som en av Bohusläns allra mest eftertraktade och populära semesterorter, säger Jörgen Olofsson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige