Image
Erik Hävermark.
Erik Hävermark. Bild: Sveafastigheter

Sveafastigheter faller efter öppningen

Bolag Handeln med Sveafastigeters aktier inleddes på fredagsmorgonen. Ett par minuter efter börsen öppning hade aktien sjunkit neråt och handlades för 38,10 kronor, en minskning med cirka 3,5 procent.
Publicerad den 18 Oktober 2024

Intresset för Sveafastigheter har varit stort bland svenska och internationella institutionella investerare och bland allmänheten i Sverige och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Priset sattes till den lägre nivån av prisspannet som angivits på förhand. 39,5 kronor per aktie motsvarar en värdering på 7,9 miljarder kronor.

Sveafastigheter får fler än 5 000 aktieägare i och med noteringen.

Erik Hävermark, vd på Sveafastigheter, kommenterar:
– Det här är en viktig milstolpe för Sveafastigheter i vår vision att bli Sveriges bästa bostadsbolag. Vår notering öppnar nya möjligheter för oss att accelerera vår organiska tillväxt och nå den fulla potentialen i vårt bestånd och i vår utvecklingsportfölj. Jag är väldigt stolt över vad vårt team har åstadkommit hittills. Vi välkomnar våra fler än fem tusen nya aktieägare, som har visat ett starkt förtroende för vår affärsidé och långsiktiga ambitioner och ser fram emot att fortsätta växa i en noterad miljö.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är branschens hetaste tomma stolar som ska fyllas

Bolag Flera tunga poster i branschen har fyllts under senaste året – men det finns fortsatt ett antal som behöver tillsättas framöver. Fastighetssverige har tittat närmare på några av branschens hetaste lediga stolar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige