Image
Stureplansgruppen hyr av Balder på Dalénumområdet på Lidingö.
Stureplansgruppen hyr av Balder på Dalénumområdet på Lidingö. Bild: Balder

Stureplansgruppen etablerar sig på Lidingö – hyr av Balder

Uthyrning I Balders lokaler i Dalénum på Lidingö kommer Stureplansgruppens genom sitt nya Lifestyle Hotel, Boo Boo Living, att skapa en ny och unik arena för att bo, äta och producera musik. Stureplansgruppens planer är till en början att driva Boo Boo Living för long stay och på sikt addera restaurang, takbar, musikstudio och co-working spaces.
Publicerad den 7 December 2021

– Stureplansgruppen har under en längre tid satsat på att utveckla affärsområdet hotell och med detta så etableras även verksamhet på Lidingö. Vi är mycket glada att hyra fastigheten och ser en stor potential att med vår kunskap tillföra en levande arena för mat, dryck, musik, möten och boende till Dalénum. Tidigare operatör har fokuserat på long stays med lägenheter i toppklass. Detta med ytterligare satsning på sociala ytor och service ger fina förutsättningar att attrahera både boende i Stockholm och hitresande, säger Vimal Kovac, vd på Stureplansgruppen.

I dag består fastigheten på Agavägen 11 i Dalénum av ett hundratal lägenheter, främst studios men även några tvåor och treor. Totalytan är cirka 4 900 kvadratmeter. Stureplansgruppen hyr fastigheten sedan 1 november och kommer att utveckla lokalerna för att skapa attraktiva sociala ytor med plats för gemenskap och möten.

– Det är många spännande saker på gång på Lidingö och vi är mycket glada att Stureplansgruppen och Boo Boo Living vill göra denna satsning. De är kända för sina etablissemang och jag är övertygad om att deras erbjudande kommer att locka såväl inresta gäster som boende i området. Vår fastighet har ett bra läge och förutsättningar att bli Lidingös nästa mötesplats, säger Martin Berg, regionchef Kommersiellt på Balder.

Affären på Lidingö är inte bolagens första gemensamma; redan 2011 förvärvade Balder fastigheten i centrala Stockholm som inrymmer Berns Salonger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige