Image
Urban Edenström.
Urban Edenström. Bild: EY

Strongholdgrundaren Årets Stockholmsentreprenör

Bolag I den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year har Urban Edenström utnämnts till årets mottagare av utmärkelsen i Stockholmsregionen och därmed fått en plats i den nationella finalen.
Publicerad den 16 November 2018

– Jag är mycket hedrad över att bli utnämnd till årets entreprenör. För mig personligen är det bland det finaste man kan uppnå i sin yrkesbana, att just vara en framgångsrik Stockholmsentreprenör, säger Urban Edenström.

Urban Edenström är ordförande i Stockholms Handelskammare samt grundare och huvudägare av Stronghold Invest.

Juryns motivering löd:
Med en okuvlig vilja att uppfylla sina drömmar och högt uppsatta mål har kvällens vinnare visat på stort mod och uthållighet. Entreprenören är en stor förebild för morgondagens företagare. Vinnare av EY Entrepreneur of the Year i region Stockholm är: Urban Edenström från Stronghold Invest AB.

– Det har sannerligen inte varit lätt för oss i juryn i år, det är en samling superentreprenörer som tog sig hela vägen till Stockholmsfinalen. Till slut enades vi om Urban, och jag får tillstå att det är en mycket värdig vinnare. Det är också kul att han är så oerhört engagerad i näringslivet, som ordförande för Stockholms Handelskammare är han en mycket betydelsefull, och inspirerande, aktör för kommande generationer av entreprenörer, säger juryordförande Thomas Ek.

Under galan utnämndes även Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, Löwengrip Beauty AB, till "Årets kvinnliga stjärnskott" och Henrik Tjernberg, Micro Systemation AB, vann priset som "Årets manliga stjärnskott". Michael Byström och Fredrik Petersson, Ymer Technology AB, fick motta SEB:s pris för "Bästa internationella tillväxt".

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige