Image
Med Turbinhallen vill man skapa fler bostäder genom förtätning av befintlig stadsmiljö.
Med Turbinhallen vill man skapa fler bostäder genom förtätning av befintlig stadsmiljö. Bild: SSM

Stort intresse för nya bostäder i Järla Sjö

Bostäder Inför försäljningsstarten av de nyproducerade bostadsrätterna har fler än 5 000 personer anmält sitt intresse för de drygt 200 lägenheterna.
Publicerad den 6 Oktober 2015

Försäljningsstart av bostadsrätterna, som lanseras under namnet Turbinhallen, sker den 11 oktober. Bostäderna kommer att utvecklas av SSM tillsammans med fastighetsägaren Profi Fastigheter. Projektet innehåller drygt 200 bostadsrätter, varav cirka 70 procent är ettor och tvåor, och inflyttning är planerad från sommaren 2017.

- Turbinhallen är ett attraktivt bostadsprojekt, vi har aldrig haft så stort intresse för ett enskilt SSM-projekt vid försäljningsstart. Det är förstås otroligt roligt att så många värdesätter kvalitéerna i våra bostäder kombinerat med den unika bostadsmiljö som Järla Sjö erbjuder. Vi har under utvecklingen av detta projekt varit måna om att behålla den gamla industrikänslan som finns i den fantastiska byggnad som står där idag, säger Mattias Roos, vd på SSM.

Med Turbinhallen vill man skapa fler bostäder genom förtätning av befintlig stadsmiljö, intill befintlig och kommande kollektivtrafik. Utseendemässigt har stor vikt lagts vid att bevara byggnadens industriella och historiska arv.

- För oss är utveckling detsamma som förbättring. Med Turbinhallen ersätter vi en relativt stängd affärsverksamhet med att öppna upp Järla Sjö för betydligt fler människor. Genom att behålla och utveckla befintlig service samtidigt som vi skapar ytor för förskola kommer Turbinhallen bidra till att höja Järla Sjös bostadskvalitet på ett mycket positivt sätt, säger Thomas Sipos, Profi Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige