Image

Bostäder i Järla Sjö slutsålda

Bostäder De planerade bostäderna i Järla Sjö, Turbinhallen, är nu slutsålda. Projektet har utvecklats av SSM och Profi Fastigheter.
Publicerad den 25 Februari 2016

Totalt har drygt 7 000 personer anmält sitt intresse för de 205 bostadsrätterna. Det är Gustaf de Lavals fabrikslokaler som byggs om och yproduktionen anpassas med stil och utförande till den historiska fabriksmiljön. Standardlägenheten i projektet är en tvåa om 49 kvadratmeter, men det finns även stadsradhus och större lägenheter med takterrass.

– Projektet är ovanligt för oss på SSM eftersom vi blandar konvertering med nyproduktion. En spännande utmaning där vi lagt stor vikt vid att bevara och behålla den karaktär som redan finns i området och i de befintliga byggnaderna. Det är fantastiskt roligt att bidra till fler bostäder där människor vill bo och som samtidigt gör stadsmiljön mer levande. Vi är förstås mycket glada över det positiva gensvar marknaden har visat produkten i detta projekt, säger Mattias Roos, vd för SSM. 

– Vi förvärvade Turbinhallen i januari 2011 och har sedan dess drivit Stockholms Modecenter parallellt med att vi arbetat med utvecklingsförutsättningarna för fastigheten. Att vi nu, efter drygt 5 år, konverterar fastigheten till bostäder är ett naturligt led i och med att Nacka bygger stad, säger Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter.

Inflyttningen är planerad från hösten 2017 och projektet förväntas vara helt färdigställt till andra kvartalet 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige