Image

Stort bostadsbestånd säljs

AFFÄRER Ett bostadsbestånd på 95 600 kvadratmeter i Västerås och Eskilstuna ska säljas. Leimdörfer har försäljningsuppdraget.
Publicerad den 17 Februari 2010

Som en del i ett generationsskifte har Varnäs Förvaltning AB beslutat att avyttra sitt bostadsfastighetsbestånd, förvaltat av AB Verner Andersson. Portföljen utgör ett av Mälardalens större privata bestånd av bostadsfastigheter med 1 300 lägenheter och med en sammanlagt uthyrningsbar yta om cirka 95 600 kvadratmeter.

Leimdörfer är rådgivare till Varnäs Förvaltning AB i försäljningsprocessen.

Beståndet har skapats under de senaste femtio åren genom egen byggnation och förvärv och har förvaltats med en långsiktig förvaltningsstrategi av AB Verner Andersson, grundat 1914. Byggnaderna är mycket väl underhållna och finns samlade i fyra attraktiva och väletablerade bostadsområden i Västerås och ett i Eskilstuna.

Av den uthyrningsbara ytan är 84 procent bostäder och 16 procent lokaler. Den
geografiska fördelningen är 80 procent Västerås och 20 procent Eskilstuna.

Beståndet omfattar bland annat fastigheten Henrik 6 på Engelbrektsplan 2, ett av Västerås finaste bostadshus.



Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige