Image
Anna Jönsson och Elias Cicek.
Anna Jönsson och Elias Cicek. Bild: Storebrand

Storebrand utser ny chef och nyrekryterar

Bolag Anna Jönsson tar över som ny chef för Institutionella kunder och teamet stärks med Elias Cicek.
Publicerad den 16 Maj 2022

De senaste fem åren har Storebrand Asset Management vuxit kraftigt. Det förvaltade kapitalet har ökat från 600 till över 1000 miljarder, varav det svenska bidraget är markant. Verksamheten representerar nu även en större bredd i utbudet och erbjuder investeringar i allt ifrån aktiva och indexnära fonder till alternativa tillgångsslag såsom Private Equity, infrastruktur och fastigheter.
– Det är otroligt spännande att arbeta för en växande organisation med ett allt större erbjudande av produkter och tjänster. Det innebär att vi verkligen kan positionera oss som en långsiktig samarbetspartner till våra kunder och stötta dem på deras hållbarhetsresa, säger Anna Jönsson, ny chef för Institutionella kunder, Storebrand Asset Management, Sverige.

Anna Jönsson har arbetat i Storebrand Asset Management sedan 2017 och har sedan tidigare lång erfarenhet av hållbar kapitalförvaltning, från bland annat Öhman.
– Även om Storebrand är en stor organisation har vi en entreprenöriell anda vilket gör det väldigt roligt att jobba här. Det ger oss också stora möjligheter att ständigt förbättra vårt erbjudande och inte minst kundupplevelsen. Jag ser verkligen fram emot att ta över stafettpinnen från Lars och ta en mer ledande roll i arbetet med att stärka oss på den svenska marknaden. Samtidigt är jag väldigt glad att jag fortfarande har kvar Lars i teamet, fortsätter hon.

Lars Pettersson, tidigare chef, som valt att ta ett steg åt sidan, kommer fortsatt att vara en nyckelspelare i organisationen och ska nu fokusera på att bygga kundrelationer.
– Anna och jag har arbetat nära varandra under många år så jag ser fram ett fortsatt starkt samarbete under hennes ledarskap. För mig är det också viktigt att signalera att ledarskap inte behöver vara för alltid och att det går alldeles utmärkt att ta en paus och släppa fram andra. Vem vet, om några år kanske jag är där igen med nya erfarenheter och ny energi. Vi har en spännande resa framför oss och nu ska jag fokusera på det jag brinner för mest vilket är hållbarhet och att bygga kundrelationer, säger Lars Petterson.

Tidigare i år stärktes även teamet för institutionella kunder med Elias Cicek. Han kommer närmast från Carneo där han arbetade med institutionell kapitalförvaltning. Elias Cicek har även en bakgrund från Skandia där han arbetade som finansiell rådgivare.
– Det är ett privilegium att komma till Storebrand och få arbeta med en organisation som på ett så trovärdigt sätt står för långsiktighet, kvalitet och hållbarhet inom kapitalförvaltning. Något som får allt större fokus hos kunderna. Det är en spännande fas Storebrand är inne i och jag är mycket glad och entusiastisk över att få möjligheten att arbeta tillsammans med Anna och övriga kollegor i koncernen, säger Elias Cicek.
– Vi fortsätter nu vår tillväxtresa med förnyad kraft och ett stärkt team. Jag är väldigt glad att Anna valt att tacka ja till att leda expansionen på den svenska marknaden och att vi även har fått Elias med på laget. Nu är det fullt fokus på befintliga och nya kunder och att säkerställa att fler får ta del av vårt erbjudande. Genom vår multibutik och ett stärkt team kan vi på ett bättre sätt möta kundernas föränderliga investeringsbehov, avslutar Jørgen Hjemdal, nordisk chef för Institutionella kunder, Storebrand Asset Management.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige