Image

Storebrand förstärker teamet

Karriär Storebrand rekryterar en fastighetschef som ska bygga upp och förvalta den direktägda portföljen. Han kommer närmast från Aberdeen och har tidigare arbetat på Newsec. Storebrand inrättar samtidigt en ny roll och tillsätter en fastighetsutvecklingschef.
Publicerad den 4 Oktober 2012
Henrik Strömgren. Bild: Storebrand. Bild: Storebrand
Henrik Strömgren. Bild: Storebrand. Henrik Svensson. Bild: Storebrand. Bild: Storebrand
Henrik Svensson. Bild: Storebrand.

Henrik Strömgren rekryteras till Storebrand som fastighetschef med ansvar att bygga upp och förvalta den direktägda portföljen.

Han kommer närmast från Aberdeen Asset Management och har tidigare arbetat inom Newsec Asset Management.

- Jag ser fram emot min nya utmaning att säkerställa att vi har en stark och långsiktig portfölj som ska generera god avkastning åt våra kunder, säger Henrik Strömgren.

Till en nyinrättad roll som fastighetsutvecklingschef har Henrik Svensson utsetts. Han har arbetat en tid inom Storebrand Fastigheter som bland annat projektledare och som ansvarig för projektgenomförandet av ombyggnaden av Kvarteret Fyrfotan 1, nytt huvudkontor för SPP, Storebrands svenska verksamhet och SJ.

Att Henrik Svensson växlar upp och nu går in som fastighetsutvecklingschef är oerhört bra och gör att vi kan ta tillvara den kunskap som förvärvats under hans tid i bolaget säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter.

- Båda har gedigen kompetens inom förvaltning och fastighetsutveckling vilket gör att vi nu har ett ännu starkare team som kommer bidra till utvecklingen av Storebrand Fastigheter och fastighetsportföljerna.

Storebrand Fastigheter ingår i Storebrandkoncernen och ansvarar för SPP Livförsäkrings AB:s och Euroben Life & Pensions fastighetsallokering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY