Image

Stordalens bolag köper konferenshotell i Stockholm

Transaktioner Strawberry Properties, kontrollerat av Petter Stordalen, har köpt fastigheten Håbo Bista 1:527. Fastigheten omfattar 15 000 kvadratmeter uthyrbar yta och är fullt uthyrd till Aronsborg Konferenshotell.
Publicerad den 27 April 2017
Annons
Image
Petter Stordalen. Bild: Quality Hotels
Petter Stordalen.

Scius har ansvarat för fastigheten åt Starwood Capital Group. Starwood Capital Group, via ett av Starwood Global Opportunity Fund X (SOF X) kontrollerat närståendebolag, köpte Håbo Bista 1:527 som en del av köpet av Sveareal Fastigheter i Sverige och DNB NOR Eiendomsinvest I ASA i Norge, vilken var den största affären i Norden under 2015.

Fastigheten är belägen i Bålsta.

– Vi är glada att ha genomfört denna transaktion med Strawberry Properties som är en naturlig långsiktig ägare av fastigheten, säger säljaren Mikael Freudmann, vd på Scius Partners.

AG Advokat och Pangea Property Partners agerade som rådgivare åt säljaren i transaktionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

AG Advokat på Branschguiden

AG Advokat är en affärsjuridisk byrå med spetskompetens mot fastighetsbranschen och entreprenadsektorn.
Med mer än 30 års erfarenhet och över 60 jurister erbjuder vi djupgående branschkunskap och lämnar rådgivning med fokus på affärsmässiga lösningar. Vi gör det komplexa enkelt. Oavsett om det avser tidiga skeden, projekt, byggande, hyra, transaktion, finansiering, offentlig upphandling, avtal eller tvist är vi en självklar samarbetspartner. AG Advokat är en av Sveriges främsta advokatbyråer inom våra verksamhetsområden, med flera omnämnanden hos svenska och internation...

Läs mer om AG Advokat på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige