Image

Stora Tunabyggen och NCC bygger i Borlänge

Bygg Kommunala Stora Tunabyggen låter uppföra 110 lägenheter i kvarteret Lisselhagen i Borlänge. NCC har fått bygguppdraget, som är värt cirka 115 miljoner kronor.
Publicerad den 1 November 2011

Det blir det hittills största projektet inom konceptet NCC Folkboende.

– Det är glädjande att Tunabyggen kan tillföra så här pass många nya bostäder i Borlänge. Det är viktigt för utvecklingen och läget är optimalt, med nära till arbetsplatser, centrum, service och kommunikationer. Vi känner oss mycket nöjda med NCC:s koncept med effektiva och prisvärda bostäder, säger Lars-Olov Eriksson, VD AB Stora Tunabyggen.

I kvarteret Lisselhagen på Hagalund i Borlänge byggs tre lågenergihus om vardera sju våningar. I NCC Folkboende tillverkas det mesta på plats vid bygget, till exempel trappor, pelare och balkonger, vilket blir kostnadseffektivt och förkortar byggtiden.
NCC Folkboende byggs som punkthus från fyra upp till åtta våningar. Då kan små tomter användas och markkostnaden slås ut på många lägenheter. Konceptet är också flexibelt då det är lätt att variera storleken på lägenheterna från ettor till fyror, med samma kärna av trapphus och våtenheter såsom badrum, toaletter och tvättstugor.

– Det här är NCC:s fjärde Folkboende på ett år och vi vet att det finns efterfrågan på fler. Vi har märkt ett behov hos kommunala bostadsbolag att bygga fler och små hyresrätter som är billiga i drift. Tunabyggens satsning blir det tredje projektet för ett kommunalt bostadsbolag, säger Fredrik Wahlqvist, affärschef på NCC Construction, region Väst.

Byggstart är planerad till årsskiftet 2011/2012. Under 2013 ska samtliga lägenheter stå färdiga.

I projektet finns också en option på att bygga ett verksamhetshus för cirka 220 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige