Image
Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel.
Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel. Bild: PMAGI

Stora Retaildagen – Analys: Handelsläget i Sverige i dag

Stora Retaildagen Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel gör på Stora Retaildagen en djupgående analys av läget för handeln i Sverige, i skuggan av den pågående handelstransformationen.
Publicerad den 16 Januari 2020

Handeln genomgår en påtaglig strukturomvandling. Digitalisering, globalisering och automatisering möjliggör nya kundbeteenden, nya affärsmodeller, ökad transparens och internationell konkurrens. Hur ser läget för handeln ut i Sverige i dag? Hur utvecklas nyckeltalen? Vilka är vinnarna och förlorarna i det nya handelslandskapet?

Johan Davidson som står för analysen är sedan 2017 chefsekonom på Svensk Handel. Han har tidigare bland annat varit chefsekonom på Sveriges Apoteksförening och mellan 2006 och 2013 var han biträdande samordningschef och politiskt sakkunnig på Regeringskansliet. Han är styrelseledamot i bland andra Handelsrådet, LFV, Fortifikationsverket och Statens Fastighetsverk.

Stora Retaildagen är ett heldagsseminarium om läget för handel och handelsfastigheter. Seminariet hålls på Clarion Hotel Sign i Stockholm den 20 februari. Du ser programmet för dagen här och du anmäler dig här. Just nu kan du anmäla fyra personer från ditt företag och bara betala för tre!

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Retaildagen 2021

Var: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

När: 14 oktober 2021 09.00 - 16.00

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.
(Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet)


Stora Retaildagen är ett heldagsseminarium om handel och handelsfastigheter. Sektorn stöps om i en rasande fart, e-handeln tar marknadsandelar, köpcentrum blir upplevelsecentrum – de som inte hänger med i den snabba utvecklingen hamnar hopplöst på efterkälken.
 
Det här seminariet avhandlar de senaste trenderna inom sektorn. Skarpa analyser och spaningar blandas med intervjuer med nyckelpersoner inom retail och retailfastigheter.
Du kan följa framväxten av seminariet på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Film från senaste eventet:
Partners:

 

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY